איש עסקים ישראלי נוסף נחקר אמש (רביעי) באזהרה בפרשת השחיתות המכונה "קטארגייט", בחשד למגע עם סוכן חוץ. זהו החשוד החמישי שנחקר באזהרה בפרשה, לאחר יונתן אוריך, אלי פלדשטיין, גיל בירגר וצביקה קליין.
עו"ד אורי בן אשר, המייצג את איש העסקים החדש, מסר בשם מרשו כי "המדובר באזרח שומר חוק, שלא עבר כל עבירה ואין לו כל קשר לחשדות הנחקרות בפרשה".
המשטרה ביקשה הארכת מעצר
בתוך כך, בית משפט השלום בראשון לציון האריך הבוקר (חמישי) את מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם בשבוע, אך השופט מנחם מזרחי הטיל ספק בבקשה, וציין כי יש לבחון האם קיים חשש ממשי לשיבוש החקירה.
השופט הצביע על כך שחלק מהפעולות שהמשטרה מתכננת לעשות הן פעולות חוזרות או פעולות שאינן ברות שיבוש. נציגת המשטרה ציינה בדיון כי בעקבות התפתחות בפרשת המסמכים המסווגים שהועברו לבילד, קיימת אינדיקציה לשיבוש הליכי חקירה.
בדיון נחשף כי אמש התקיים עימות ראשון בין אוריך לפלדשטיין, וכי המשטרה מתכננת עימות נוסף ביניהם. כמו כן, נערך עימות בין פלדשטיין לאיש העסקים גיל בירגר. נציגת המשטרה אישרה כי הגרסאות של אוריך ופלדשטיין סותרות זו את זו.
פרטי החקירה והחשדות
על פי החשד, החשודים פעלו להעברת מסרים לכלי התקשורת שהציגו את קטאר באור חיובי בנוגע לעסקת החטופים, תוך הקטנת חלקה של מצרים כמתווכת. זאת במימון חברת לובי אמריקאית בבעלות ג'יי פוטליק ובתיווך של גיל בירגר.
כפי שעלה בדיון שהתקיים השבוע, העברת מסריה של קטאר לתקשורת הוצגה תחת המצג שמדובר במידע מטעם גורמים מדיניים וביטחוניים רשמיים, בעוד שלמעשה הם היו מסרים של גורם המתוקצב על ידי קטאר. בתוך כך, נטען כי נוצר קשר עסקי בין החברה של פוטליק לבין אוריך והחשוד הנוסף, שכלל העברת תשלום כספי לדוברו של נתניהו, פלדשטיין.
בהקלטה שפורסמה ברשת ב', בירגר הודה כי העביר כספים מפוטליק, לוביסט אמריקני העובד עבור ממשלת קטאר, לפלדשטיין. לפי בירגר, ההעברה הכספית נעשתה "בגלל ענייני מע"מ". בירגר ציין כי פוטליק, אשר אותו הוא מכיר 25 שנה, הוא זה שהעסיק את פלדשטיין ושהעבודה הייתה למען החטופים.
פלדשטיין טען כי התשלום שהועבר אליו היה עבור עבודתו לאחר שלא יכול היה להיות מועסק בלשכת ראש הממשלה מאפריל 2024, מאחר שלא עבר סיווג ביטחוני. גם פרקליטו של פוטליק טען כי הוא ניצל את עבודתו כלוביסט כדי לסייע למשפחות החטופים ולמען טובת מדינת ישראל.