בעקבות חקירתו של עורך "הג'רוזלם פוסט" צביקה קליין בפרשת "קטארגייט", היועמ"שית ופרקליט המדינה הוציאו הודעה משותפת בה הם טוענים כי, "מדיניות האכיפה, היא לצמצם ככל הניתן מצבים של גביית עדויות מעיתונאים. בכל מקרה גביית עדויות נעשית בזהירות רבה לשם שמירה על חופש העיתונות".
מקורבי קליין הגיבו להודעת היועצת המשפטית: ״העורך הראשי של הג׳רוזלם פוסט, צביקה קליין, מעולם לא קיבל טובת הנאה או כל דבר אחר מקטאר או ממי מטעמה. ביקורו במדינה (קטאר) התקיים במסגרת עבודתו העיתונאית בלבד, ועל כך בדיוק הוא נחקר – בניגוד להדלפות הבלתי חוקיות מחדרי החקירות".
הוסיפו: "צביקה הקפיד על כללי האתיקה העיתונאית לכל אורך הסיקור של קטאר בעיתונו, בכלל זה בכתבה שפרסם ובמאמרים שהתפרסמו בעיתון לאחר מכן - שחלקם הציגו גישה ביקורתית בנוגע למאמר שלו, כפי שמקובל בעיתון המקפיד על מגוון דעות".
עוד מדגישים המקורבים לקליין כי "בניגוד לעולה מהודעת היועצת, הוא לא היה חלק משום 'מנגנון'. קליין הוא עיתונאי מקצועי ומוערך שזכה לפרסים רבים על עבודתו, בפרט בתחום סיקור התפוצות. כל פעולותיו היו אך ורק במסגרת החוק ובתוך גבולות החיסיון העיתונאי, המעוגן בפסיקות ברורות של בית המשפט העליון לאורך השנים".
"מסיבה זו הוא גם שוחרר הבוקר ממעצר הבית וחזר לחיי שגרה, ללא כל תנאים מגבילים. מקורביו מציינים כי הטלפון הנייד שלו נלקח ועדיין מוחזק במשטרה ללא צו, ועד כה לא ברור במה הוא חשוד – ואם בכלל הוא מוגדר כחשוד", סיכמו.
ח״כ עמית הלוי חבר וועדת חוקה הוציא גפם הוא הודעה לתקשורת, בתגובה להודעת היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה על חקירת העיתונאים: "הודעת היועמש"ית ופרקליט המדינה עמומה, מעורפלת ולא מספקת תשובות ברורות לתמיהות שעולות מחקירת עורך ג'רוזלם פוסט צביקה קליין".
"בהודעה נכתב שבמהלך גביית העדות 'הוחלט לעבור לחקירה באזהרה'. מי החליט? מי אישר החלטה זו? האם הדבר נעשה בהתאם להנחיה של פרקליט המדינה? בהודעה נכתב כי 'התגבש חשד משמעותי שהעיתונאי היה חלק ממנגנון קבלת טובות ההנאה מקטאר'. מדוע היועמ"שית לא כותבת במפורש בגין איזו עבירה הוא נחקר באזהרה?", תהה ח"כ הלוי.
המשיך וכתב: "לידיעתי האישית, בניגוד לנכתב, משעברו לחקירה באזהרה החשד שנאמר לעיתונאי היה: 'מגע עם סוכן חוץ'. כידוע, עבירה זו מותנית בחוק העונשין בכך שאין ״הסבר למגע״ וכן הרשעה בעבירה זו מותנית בכוונה או פגיעה בביטחון המדינה. האם בעת אישור החקירה ע״י פרקליט המדינה עלה חשד לפגיעה בביטחון המדינה ע״י העיתונאי קליין? תהיות אלו מותירות עננה כבדה על חקירת העיתונאי ועל התנהלות החקירה".
"אציין עוד, כמי שהשתתף בדיונים על חוק אל-ג׳אזירה רשת התקשורת תומכת הטרור של קטאר, היו אלו הגורמים המשפטיים מטעם היועמ"שית שהתנגדו בשם 'חופש העיתונות' באופן נחרץ לדרישתי לחקיקה שתסגור הרמטית את אל-ג׳אזירה למרות חוות הדעת של גופי הביטחון. ונדמה כי 'חופש העיתונות' של עורך עיתון ישראלי זוכה כיום ליחס אחר, ביחס לאותה קטאר".
"ביום שלישי בבוקר נקיים דיון מיוחד שיזמתי בוועדת חוקה לגבי החקירה, דרשתי את הגעתו של פרקליט המדינה ואני מניח שהוא ישתתף, לא נאפשר התחמקויות ונדרוש תשובות ברורות לתהיות הללו ולתהיות רבות נוספות", הוסיף הח"כ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו