בעוד כחודשיים יחל השבוע שסטודנטים למשפטים הכי חוששים ממנו – שבוע הראיונות להתמחות.
מדובר בשבוע אינטנסיבי וארוך, רווי בראיונות, אירועי נטווריקינג, הצעות ולבטים. בסופו, פירמות עורכי הדין המובילות בארץ מקוות לאתר את המתמחים הטובים ביותר שיצטרפו לשורותיהן ובוגרי הפקולטות כמובן יתחרו ביניהם על התקנים.
הפירמות מציעות שלל הטבות למתמחים; ממענקי הישארות שמנים למתמחים שיישארו לעבוד עורכי דין במשרד, דרך חופשות משרדיות בארץ ובחו"ל, שי בחגים, הטבות משמעותיות למילואימינקים, מטבחים מאובזרים, ארוחות צהריים וערב מפנקות, האפי האוור, חוגי כושר ועוד. ואולם, למרות ההטבות, חשוב לציין כי לעיתים חלק מהמתמחים במשרדים הגדולים מוצאים את עצמם מצויים בעומס רב שמקשה עליהם לנצלן היטב.
לכן בנוסף להטבות היוקרתיות, חשוב לשים דגש על פרמטרים נוספים, כך למשל, שיטת ההתמחות השולטת במשרד היא החלטה משמעותית ביותר עבור המתמחה המתלבט. כמו גם העובדה שלכל משרד יש אופי ותרבות ארגונית ייחודית, המשפיעים על חווית ההתמחות ועל ההתפתחות המקצועית.
מתוך כל התנאים הרבים המוצעים, בדקנו מהם התנאים המרכזיים שמציעים 12 המשרדים הגדולים לשנת 2025, שחשוב לדעת ולהכיר לפני הראיונות, בדגש על שיטת ההתמחות.
גולדפרב
המתמחים זכאים ל -4 ימי חופשה נוספים בשנה מעבר לימי החופשה השנתיים להם זכאים המתמחים. בנוסף, המשרד נותן למתמחים יום עבודה קצר בשבוע שבו המתמחים יכולים לסיים את עבודתם ב15:30. שיטת ההתמחות הנהוגה היא "שיוך מחלקתי", המתמחים בוחרים תחום התמחות בשלב הראיונות, מתראיינים למחלקה שביקשו ומתמחים באותה המחלקה לאורך כל ההתמחות. קיים אחראי מתמחים מחלקתי האמון על הפיתוח האישי של כל מתמחה.
מיתר
הפירמה מתהדרת באחוזי התמחות הישארות גבוהים מאוד במחזורים האחרונים. המתמחים משתתפים באוניברסיטת "מיתר" הכוללת לימודי העשרה מגוונים משותפי המשרד. שיטת ההתמחות היא על פי בחירה אישית, המתמחים יכולים לבחור מספר תחומים או לטעום מכל פעילות המשרד ולדייק את תחום התמחותם תוך התנסות בפועל. המתמחים יכולים לשנות את בחירתם ולא כבולים לה. קיימת במשרד ועדת מתמחים שמורכבת מ-4 שותפים שמפקחים על שילובו האישי והמקצועי של כל מתמחה במשרד.
הרצוג
בהרצוג כל מתמחה זכאי ליום קצר בשבוע, ומימון ארוחות ערב במשרד. בנוסף, קיימות הרצאות מקצועיות ייעודיות למתמחים, כולל קורס אנגלית. המשרד ממן את אגרת ההתמחות. שיטת ההתמחות היא שיוך מחלקתי, המתמחה מצוות למחלקה ומהווה מהיום הראשון מהווה חלק בלתי נפרד מהצוות המשפטי ועוסק בעבודה מהותית ומשמעותית. לכל מתמחה מוצמד חונך ובכל מחלקה יש אחראי מתמחים ייעודי. לכל מתמחה יש משרד משלו או לכל היותר הוא חולק משרד עם מתמחה נוסף.
ארנון תדמור לוי
המתמחה זכאי לתקציב רווחה אישי לפעילויות תרבות ופנאי על סך 3,600 ש״ח. מכשיר טלפון נייד כולל מימון עלות השיחות. במשרד קיים מזווה עשיר לרווחת העובדים (כולל מקרר גלידות, מקרר שתייה קלה וסוגים רבים של משקאות חמים). במשרד בתל אביב שיטת ההתמחות היא הצמדה למחלקה, כלומר המתמחה בוחר תחום מראש ומתמחה רק בו. במשרד בירושלים, שיטת ההתמחות היא התמחות במחלקת ההייטק או ״פול משרדי״, התמחות בכל התחומים הקיימים במשרד.
פישר (Fbc&Co.)
למתמחים ששבים לפירמה כעורכי דין ניתנים מענקים על סך 90,000 ש״ח לאחר שלוש שנות עבודה. במסגרת ״FBC College״ ניתנות הכשרות עבור מתמחים במחלקות השונות בהתאם לתחומי העיסוק שלהם (ליטיגציה/עסקית/נדל״ן/וכו׳). המשרד נוקט בשיטה של ״שיוך צוותי״ – כל מתמחה מצטרף לצוות בראשו עומד שותפ/ה. עורכי הדין שבצוות מלווים את המתמחה ומספקים הכוונה לאורך תקופת ההתמחות. בפירמה מתקיימים מדי שבוע מבחר של שיעורי ספורט (יוגה, פילאטיס ואימוני כוח) לרווחת המתמחים ועורכי הדין.
גורניצקי GNY ושות׳
בגורניצקי קיים סבסוד ארוחות ממגוון מסעדות עבור המתמחים וכן קיים מטבח מאובזר. כל עובד זוכה לסל פנאי שנתי לבחירתו מתוך מגוון סלי תרבות או ספורט וכן לביטוח בריאות פרטי וקורס אנגלית. שיטת ההתמחות הנהוגה היא ״הצמדה דינאמית״ שבה כל מתמחה מוצמד לשותף ולצוות שלו המשמש כמאמן וחונך לכל תקופת ההתמחות. בנוסף, המתמחה יתנסה בעבודה עם שותפים ועורכי דין אחרים.
שבלת
המתמחים נהנים מיום עבודה קצר בשבוע, סל פינוקים ייעודי הכולל תקציב למימון 3 ערבי גיבוש, סופ״ש מתמחים במלון מפנק והרצאות בתחום הAI, אנגלית מקצועית ועוד במסגרתן יש ארוחת צהרים והווי מגבש. לכל מתמחה מוצמד מנטור אישי המשמש עבורו כתובת מקצועית. בנוסף, עבור כל מתמחה נבנית תכנית חניכה מקצועית ומותאמת. מבחינת שיטת ההתמחות, המתמחים משתבצים לפי תחום והשיטה היא ״שיוך מחלקתי״.
פירון
המתמחים זוכים לפעילויות העשרה והרצאות פנים משרדיות בתחומי המשפט השונים וכן לקורס הכנה פנים משרדי לבחינות הלשכה המועבר על ידי שותפי המשרד. זאת לצד תוכנית השתלמויות מחלקתיות ופעילויות ספורט משרדיות. שיטת ההתמחות היא הצמדה ״נושמת״ לצוות ולשותף. לכל מתמחה במשרד קיימת תוכנית חניכה אישית וליווי מקצועי לאורך כל תקופת ההתמחות.
נשיץ ברנדס אמיר NBA
המשרד מתהדר באחוזי הישארות גבוהים. בפירמה משתפים את כל המתמחים בתוכניות הרווחה הכוללות פעילויות חברתיות לאורך כל השנה, השתלמויות והכשרה וחוגים ספורטיביים שונים. ההתמחות היא בשיטת פול מחלקתי, כאשר המתמחה משתייך לאחת מחמשת המחלקות במשרד. בכל מחלקה, הוקם מערך חניכה ייחודי למתמחה הכולל ראש תחום מתמחים ומנטור אישי המלווה אותם לאורך כל תקופת ההתמחות. בנוסף, המשרד מפעיל במשך שנים רבות תוכנית קיץ לסטודנטים מצטיינים.
ש. הורוביץ
המתמחים נהנים מיום קצר בשבוע, מימון חניה, מגוון פעילויות חברתיות למתמחים במהלך השנה, קורסים והעשרות מקצועיות. שיטת ההתמחות היא שיטת ההצמדה לפיה המתמחה יושב עם השותף במשרד ושותף מלא לתהליך העבודה. השותף המוצמד למתמחה מהווה המנטור האישי שלו ומלווה אותו לאורך כל תקופת ההתמחות. המתמחה מהווה חלק מהצוות של המאמן שלו ועובד בצמוד אליו וליתר עורכי הדין בצוות. המשרד מציין כי 80% מהשותפים בש. הורוביץ היו מתמחים במשרד.
אגמון עם טולצי׳ינסקי
המתמחים מקבלים כרטיס ״תן ביס״, מטבחון עשיר בכל ימות השבוע ועוד. קיימת במשרד תכנית ״אגמוניברסיטה״ המעניקה הרצאות וסדנאות לצוות לפיתוח יכולותיהם האישיות וכן קורס הכנה לבחינות לשכה. שיטת ההתמחות היא הצמדה לשותף - כך שלכל מתמחה יש התמחות ראשית בתחום משפטי אחד, לצד התמחות משנית המעניקה הזדמנות לטעימה מתחום משפטי נוסף. בכל צוות יש עו״ד המשמש כאחראי מתמחים צוותי. ההנחיה במשרד היא שכל מתמחה מעולה נשאר.
ארדינסט, בן נתן, טולידאנו EBN
המתמחים נהנים מיום קצר בשבוע והדרכות והשתלמויות. קיימת מנהלת מחלקת מתמחים שמלוווה את המתמחים באופן אישי ואחראית להליך החניכה של המתמחים. בנוסף, קיים ״אח בוגר״ עורך דין ותיק במשרד שמלווה את המתמחה ומהווה כתובת א-פורמלית עבורו לאורך כל ההתמחות. שיטת ההתמחות היא "שיטת האשכולות", כל מתמחה משובץ בתחילת ההתמחות לאשכול הכולל מספר מחלקות – ליטיגציה או מסחרית ועוד 2-3 תחומים נוספים מהמחלקות הקטנות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו