פרשה 512: בית המשפט דחה את הערעור של יצחק אברג'יל

הפרשה בדבר מסע הנקמה הרצחני של העבריין בעקבות רצח אחיו יעקב לפני כעשרים שנה • בהחלטת בית המשפט נקבע כי תוצאות פעילות הארגון הינן קטלניות כאשר השיא היה מעשי הרצח המתוכננים שכוונו נגד יריב הארגון זאב רוזנשטיין, ושבוצעו תוך גרימת נזקים רבים לגוף ולרכוש • החמור שבהם היה פיצוץ מטען חבלה בלב תל אביב, אירוע בו נרצחו שלושה אזרחים חפים מפשע

נדחה הערעור. אברג'יל. צילום: גדעון מרקוביץ'

בית המשפט העליון דחה היום (ראשון) את הערעור שהגישו חברי ארגון הפשיעה והעומד בראשו יצחק אברג׳יל על עונשם בפרשה 512.

עיקרה של "פרשת 512", הוא מסע הנקמה הרצחני של העבריין יצחק אברג'יל בעקבות רצח אחיו יעקב לפני כעשרים שנה. בעקבות הרצח הכריז ארגונו של אברג'יל "מלחמה" על מספר קבוצות עבריינים ובהן משפחת אבוטבול, משפחת אוחנה וארגונו של זאב רוזנשטיין.

אבוטבול, אחד מאויביו של אברג'יל, צילום: צילום: יוסי זליג

בהחלטתם לדחות את הערעור קבעו בין היתר כי ארגונו של אברג׳יל נחשב ל״ארגון פשיעה רב עוצמה, בעל זרועות בארץ ובחו"ל, אשר כלל פעילים רבים שהיו מאוגדים בקבוצות, ושפעל לאורך שנים כמערכת עצמאית ונפרדת. הארגון עסק במקביל בסחר בינלאומי בסמים בהיקפים עצומים, ובביצוע עבירות אלימות מתוכננות ושיטתיות, על מנת להילחם במתחריו. לארגון אף היה מנגנון להליכי גביה ופתרון מחלוקות, גישה לבלדרים וסייענים, מאגר דירות ורכבים משותף, ועוד״.

כן קבעו השופטים שדנו בערעור כי ״חברי הארגון פעלו כקבוצה מלוכדת, עם מקומות מפגש קבועים, כולל דירות מסתור. הארגון היה ערב לחבריו, דאג לאבטחה ולכלי רכב ממוגנים למנהליו, ולהצטיידות באמצעי לחימה רבים. הארגון אף אופיין במידור ובחשאיות, שכללו החלפת טלפונים תדירה ושימוש בשפת קוד״. כמו כן, נקבע כי ״הוכח מעמדו הבלתי מעורער של אברג'יל כראש הארגון, ומחומר הראיות ניתן היה ללמוד בבירור על מרכזיותו והנהגתו, על השפעתו המוחלטת, ועל ההערצה שחברי הארגון רחשו לו״.

השופטים הוסיפו כי עניינם של הערעורים בפרשה שכונתה 512 ״ייחודית בחומרתה ובהיקפה, ריבוי אירועים ומעורבים בה, שעניינה עבירות חמורות אשר כוללות רצח, ניסיון רצח, סיוע לרצח, חבלה בכוונה מחמירה, עבירות סמים בהיקפים גדולים, הלבנת הון ועבירות מס – כחלק מפעילות בינלאומית של ארגון הפשיעה בראשו עמד יצחק אברג'יל״.

בית המשפט העליון, השופט אלרון ובהסכמת השופטים שטיין וכנפי-שטייניץ, קבע כי פעילותו העבריינית של הארגון הייתה תקדימית הן בממדיה הן בתוצאותיה הקטלניות. הודגש כי שיא הפעילות הפלילית של הארגון היה מעשי הרצח המתוכננים והשיטתיים שכוונו נגד יריב הארגון זאב רוזנשטיין, ושבוצעו תוך גרימת נזקים רבים לגוף ולרכוש. החמור שבהם היה פיצוץ מטען חבלה קטלני בלב העיר תל-אביב אירוע בו נרצחו שלושה אזרחים חפים מפשע ועשרות רבות נפצעו בדרגות חומרה שונות.

זאב רוזנשטיין (ארכיון), צילום: גיל אליהו/ג'יני

לאחר עיון בטענות הצדדים, שמיעת טיעוניהם בישיבות רבות ובחינת מסכת הראיות הנרחבת שהוצגה בפני בית המשפט העליון, הוחלט, פה-אחד, לדחות את ערעורו של אברג'יל ואנשיו ולהתיר על כנה את הרשעתו של אברג'יל בעבירה של עמידה בראש ארגון פשיעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר