מאז שהוקמה יחידת המסתערבים של מג"ב באיו"ש, נמנע מנשים להתגייס אליה אף שליחידות המסתערבים האחרות גויסו נשים לוחמות. במסגרת עתירה לבג"ץ שהגישה לוחמת בימ"ס, מבהירה לראשונה המשטרה כי אין מניעה לגייס נשים ליחידה, אף שעד היום הדבר נמנע מהן.
כיום משרתות ארבע מסתערבות בלבד ביחידות אחרות. המשטרה הבהירה כי גיוס נשים לימ"ס איו"ש יהיה ככל יחידות הימ"ס האחרות, בתנאי שהנשים עברו את כל שלבי המיון, וכי לא תתגייס אישה אחת לצוות אלא רק אם יש שתיים. "לנוכח מאפייני השירות ביחידות אלה, הכוללים שהות ממושכת בשטח עוין", נכתב בעמדת המשטרה לעתירה.
זה כמה שנים ט' משמשת לוחמת יחידת המסתערבים של מג"ב בדרום, ימ"ס סיני. היא גם עברה את כל המיונים הנדרשים לתפקיד. בשלב מסוים, ט' ביקשה לעבור ליחידת המסתערבים באזור יהודה ושומרון. אלא שנאמר לה, לטענתה, כי היחידה סגורה בפני נשים, גם אם הן בעלות כישורים מתאימים.
באמצעות עורכי הדין ינור ברטנטל, עמיחי ויינברגר ועדי קליין, הלוחמת הגישה עתירה לבג"ץ, שבה נכתב: "נמסר לעותרת שמפקד מג"ב מעוניין שנשים ישרתו בימ"ס איו"ש, אולם בשלב זה לא מתאפשר גיוס ליחידה בשל התנגדות של חלק קטן מהלוחמים להצטרפות נשים".
בינתיים ט' עברה לתפקיד לוחמה בגדוד רמה הפועל בגזרת רמאללה שבאיו"ש. מלבד הטענה, לפי עדותה של הלוחמת, כי סורבה לעבור לימ"ס איו"ש מסיבות מגדריות, בעתירה לא מובאות ראיות לכך. בתגובתה, המשטרה לא התייחסה לעדות זו, אך מסרה שיקולים אחרים שלא לשבצה.
בכל מקרה מודה המשטרה כי בניגוד ליתר יחידות המסתערבים של מג"ב, הרי שלימ"ס איו"ש מעולם לא גויסו נשים.
"פגיעה בשוויון"
ט' כתבה בעתירה באמצעות עורך דינה כי "מדובר בפגיעה חמורה בזכות לשוויון של נשים במשטרה על בסיס שיקולים לא ענייניים. נראה כי החריג הקבוע בחוק שבהתקיימו תיחשב שלילת תפקיד זה או אחר כלגיטימית - אינו מתקיים בענייננו.
"המדובר בפגיעה מפורשת, קשה ומקוממת בציבור הנשים, העומדת כנגד דברי חקיקה מפורשים, כנגד עקרונות היסוד של מדינת ישראל. בעתירה זו מבקשת העותרת למנוע לא רק את הפלייתה האישית, אלא גם להוות נושאת הנס של דורן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו