פרקליטות המדינה בדקה באחרונה התבטאויות של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, זאת כדי לקבוע אם לפתוח בחקירה פלילית בחשד להמרדה. הבדיקה נערכה לגבי שני ראיונות שנתן אולמרט לערוצי טלוויזיה, שבהם אמר כי בהתנגדות לרפורמה המשפטית של הממשלה "צריך לעבור לשלב הבא, לשלב של מלחמה, ומלחמה לא מנהלים בנאומים".
הבדיקה נסגרה, והחשד נשלל לאחר שאולמרט הבהיר כי כוונתו למלחמה בגבולות החוק בלבד. עוד מתברר כי בפרקליטות נערכת בדיקה נוספת באשר להתבטאויות של בכירים נוספים, אולם ההערכה כעת היא כי זו תיגנז.
מי שערך את הבדיקה הוא המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים, עו"ד אלון אלטמן, אשר אחראי בפרקליטות לאכיפת חופש הביטוי. התבטאויותיו של אולמרט הובאו לידיעת הפרקליטות על ידי כמה גורמים, ובהם גם במכתב 40 הטייסים, אשר דרשו מהפרקליטות ומהיועצת המשפטית לממשלה לפתוח בחקירה פלילית בחשד להמרדה נגד אולמרט, אהוד ברק ואחרים.
במכתב ששלח בשמם עו"ד נדב העצני הובאו ציטוטים של אולמרט, וביניהם: "מה שצריך זה לעבור לשלב הבא, לשלב המלחמה, ומלחמה לא מנהלים בנאומים. מלחמה מנהלים בקרב פנים אל פנים. ראש בראש. יד ביד"; "בלי אלימות והפרת חוק, אבל במלחמה כמו במלחמה". במכתב מענה שקיבלו הטייסים מהפרקליטות נכתב: "המשנה לפרקליט המדינה (תפקידים מיוחדים), עו"ד אלון אלטמן, החליט, על דעת פרקליט המדינה עו"ד עמית איסמן, לא להורות על פתיחה בחקירה פלילית נגדו (נגד אולמרט, נ"ב)".
במכתב הפרקליטות פורטה גם הסיבה לסגירת הבדיקה: "זאת, לנוכח קיומם של פרסומים נוספים שבהם מר אולמרט הבהיר כי כוונתו ל'מאבק יותר אגרסיבי שגבולותיו הם החוק והיעדר אלימות'" - נכתב במענה.
עוד נכתב במכתב המענה כי בפרקליטות מתקיימת כיום בדיקה כלפי התבטאויות של בכירים נוספים שקראו להתנגדות ולמרי אזרחי נגד חקיקת הרפורמה המשפטית. במכתב התלונה של הטייסים הובאו בין השאר ציטוטים של אהוד ברק, אהוד אולמרט, נחמיה דגן, דן חלוץ, יאיר גולן ואייל נווה. לגביהם השיבו בפרקליטות: "מרבית ההתבטאויות שציינת בפנייתך נמצאות בבדיקה של גורמים רלוונטיים".
עבירת ההמרדה נחשבת כמעט אות מתה, ומדיניות הפרקליטות היא לא לעשות בה שימוש. ככל הידוע, מאז כמה כתבי אישום שהוגשו על סעיף המרדה על פעולות לסיכול ביצוע תוכנית ההתנתקות בשנת 2005, הוגש עד היום רק כתב אישום אחד בגין עבירה זו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו