המשטרה ממליצה להעמיד לדין את מנהל רשות מקרקעי ישראל בנצי ליברמן, בגין ביצוע עבירות של הפרת אמונים, בכך שקיבל החלטות וקידם עניינים הנוגעים לחברות שונות, כאשר המייצג מטעם אותן חברות שפעל מול ליברמן היה חבר הכנסת לשעבר, נחום לנגנטל, חברו ומקורבו. את לנגנטל ממליצה המשטרה להעמיד לדין בגין סיוע להפרת אמונים.
הכתבה הכי נקראת היום באתר: השוטרת שיצאה למשימה לא האמינה שככה היא תסתיים
המשטרה הודיעה היום כי החקירה בעניינו של ליברמן בחשד לביצוע העבירות הסתיימה היום לאחר חקירה מאומצת, במסגרתה נחקרו החשודים, נגבו עשרות עדויות ממעורבים נוספים וכן נתפסו מסמכים רבים. החקירה נוהלה מראשיתה בתיאום עם היועמ"ש לממשלה.
חשד מרכזי בפרשה שנחשפה בחודש ינואר, נוגע להתנהלות החשודים בנוגע לחברת קרדן, בה שימש ליברמן כיועץ חיצוני טרם מינויו לראשות רשות מקרקעי ישראל. עם מינויו לראש הרשות חתם ליברמן על הסדר למניעת ניגוד עניינים, בו התחייב שלא לעסוק בנושאים הקשורים לחברת קרדן, ובפרט בפרויקט ספציפי שנבנה על יד קרדן בלוד. בפועל, ביצע ליברמן פעולות שונות לזירוז הטיפול בעסקאות נדל"ן של חברת קרדן ואף בקשר לפרויקט האמור.
בנוגע למקורבו, עולה כי פעל כבעל עניין בפרויקט של קרדן בלוד וכמי שצפוי היה להרוויח מקידום העסקה. כמו כן ייצג מספר חברות נוספות בהתנהלות מול רשות מקרקעי ישראל, תוך שעשה שימוש בקשריו הקרובים עם ליברמן והפיק רווח כספי לכיסו.
ראש אגף החקירות והמודיעין קיבל את עמדת ראש להב 433, ראש יאח"ה וצוות החקירה, כי נתגבשה תשתית ראייתית מספקת לביצועה של עבירת הפרת אמונים על ליברמן וכן כי התגבשה תשתית ראייתית לסיוע לביצועה של עבירת הפרת אמונים על ידי מקורבו.
תיק החקירה יועבר בימים הקרובים למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה אשר ליוותה את החקירה, לקבלת החלטה.
עוה"ד ד"ר יעקב וינרוט ועמית חדד, שמייצגים את ליברמן, מסרו בתגובה כי "יש לזכור שהחקירה החלה בחשש לעבירות שחיתות ובחשש כי מדובר היה בשוחד של ממש, מתברר כי לא מדובר בשוחד ולא היה שוחד".
"טענת המשטרה היא כי מר ליברמן פעל בניגוד לעניינים נוכח העובדה שחברות מסוימות שפנו אליו היו מיוצגות על ידי חבר שלו. הטענה הזו היא טענה שתופרך לחלוטין בשימוע שיערך בפני הפרקליטות, שאנחנו נבקש שיערך מהר ככל האפשר", מסרו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו