בית משפט השלום בירושלים הרשיע היום (שלישי) את אוריאן בן כליפא, שוטרת מג"ב שהואשמה בתקיפת חלא סלים במהלך פעילות מבצעית בשער האריות.
מנגד זוכתה מהחשד לשיבוש הליכי משפט, לאחר שהואשמה גם כי מסרה דיווח כוזב על השתלשלות האירוע בחקירתה.
"הנאשמת מיהרה לעשות שימוש בכוח, הגם שבאותו שלב לא קמה לה סמכות לעשות כן. היא דחפה את המתלוננת מספר פעמים בגופה, ודחפה את אחיה של המתלוננת כשידיה על צווארו.
"כמו כן, היא השמיעה קללות לעבר המתלוננת, הפילה אותה על הרצפה וניסתה לתפוס את ידיה כדי לעצור אותה, בעוד שהמתלוננת התנגדה למעצר. במהלך ההתגוששות ביניהן השתחרר הצעיף שכיסה את ראשה של המתלוננת, והנאשמת אחזה בחוזקה בצווארה של המתלוננת".
"הראיות זועקות לזיכוי"
מעו"ד אייל בסרגליק נמסר: "תם אך לא נשלם. אוריאן זוכתה משיבוש הליכי משפט וזוכתה מתקיפה חבלנית והורשעה בתקיפה סתם שלא יוחסה לה בכתב האישום. נבחן את הכרעת הדין לצורך הגשת ערעור לאחר שינתן פסק דין. אין כל ספק כי הבסיס הראייתי זועק לזיכוי וכך נפעל".
מח"ש הגיבו: "בית המשפט הרשיע היום בתקיפה חמורה של המתלוננת וקבע כי לנאשמת לא קמה כל סמכות לשימוש בכוח כלפי המתלוננת לאורך האירוע, טענה אשר הוצגה על ידינו בבית המשפט וגובתה בראיות, לרבות תיעוד האירוע וגרסת עד הראייה. ההרשעה בתקיפה מבטאת את עמדת מח"ש לפיה מצופה מכל שוטר לנהוג במקצועיות ולהימנע משימוש בכוח ואלימות".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר: "תמוה ששופטת שזיכתה קצין במשטרה שהכה נער חרדי באגרופים וטענה שיש להבין ש'אינו עובד בתנאי מעבדה', לא לקחה בחשבון את העובדה שהלוחמת גם היא לא פעלה 'בתנאי מעבדה'.
"מכל מקום, מבחינתי הכרעת הדין, שאינה סופית וחלוטה, לא סוף פסוק של שירות הלוחמת במשטרה ודאי כאשר זוכתה מהעבירות החמורות. אלמד את פסק הדין, אבקש מהמפכ"ל וממפקד מג"ב לגבש עמדתם ואו אז תתקבל החלטה סופית בעניין הלוחמת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו