היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, פרסמה היום (ראשון) את התייחסותה להדחת מפקד מחוז ת"א במשטרה, ניצע עמי אשד.
בתגובה הובהר, כי לאחר בירור מעמיק של פרטי האירוע, נמצא כי ההחלטה בדבר העברת ניצב אשד מתפקידו, היא "החלטה חריגה שסטתה מההליך המקובל במשטרה. קיימים מספר נתונים המעלים חשש משמעותי כי ההחלטה התקבלה באופן בלתי תקין; וכי תהליך קבלתה, בדגש על עיתויה ועיתוי פרסומה, לקה בשיקולים זרים".
על כן, היועצת המשפטית לממשלה הנחתה, כי יש לקבל החלטה חדשה, לאחר שתינתן לניצב אשד הזדמנות להשמיע את עמדתו, ולאחר שקילה מחדש של השיקולים הרלוונטיים, בהתאם לנוהג המקובל.
באופן כללי יותר הובהר כי על פי הדין, על השר "להימנע ממתן הוראות אופרטיביות למשטרה, בין במישרין ובין בעקיפין. סמכות השר בנוגע למינויים, לרבות קביעת עיתויים ומועד פרסומם, אינה יכולה לשמש כלי להתערבות אופרטיבית עקיפה בפעולות המשטרה. בשים לב לכך שעמדה משפטית זו עולה מהדין הקיים, סבורה המדינה כי אין צורך בצו הביניים המבוקש".
התגובה הוגשה על ידי עו"ד דניאל מארקס, עו"ד תהילה רוט ועו"ד קובי עבדי ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה.
כזכור, היועצת המשפטית לממשלה הנחתה ביום שני האחרון כי יש לקבל החלטה חדשה בנוגע להעברתו של מפקד מחוז תל אביב, ניצב עמי אשד מתפקידו. "על ההחלטה החדשה להתקבל לאחר שתינתן לקצין הזדמנות להשמיע את עמדתו, ולאחר שקילה מחדש של השיקולים הרלוונטיים בהתאם לנהלי המשטרה ולהסדרים המקובלים לעניין זה", נמסר מטעמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו