על מסכי ה-WAZE: "בי"ס הדו-לשוני ימח שמם"

לא רק גרפיטי והצתות: משתמש הוסיף "ימח שמם" על תיאור שם ביה"ס באפליקציית WAZE

הכתובת לפני שנמחקה // צילום מסך // הכתובת לפני שנמחקה

אלמוני הוסיף "יימח שמם" במיקום של בית הספר הדו-לשוני בירושלים במפת אפליקציית הניווט הפופולארית ווייז. הכיתוב הוסר לאחר תלונות של משתמשים. מהחברה נמסר כי הכיתוב נעשה על ידי משתמש שהייתה לו הרשאה לשנות שמות של אתרים שונים באפליקציה. עוד נמסר מהחברה כי הוסרה הרשאתו של המשתמש הוותיק.

נאדיה כנאנה, מנהלת בית הספר, אמרה כי היא נמצאת בקשר עם המשטרה בעקבות האירוע וכי היא תגיש תלונה. "אנחנו רואים שגם לאחר שנגזר דינם של שניים ממציתי בית הספר, חורשי הרעה עדיין אינם מרפים מהמפעל החינוכי-הקהילתי, המשותף ליהודים וערבים בירושלים ובכל הארץ" כך כתבו אנשי עמותת "יד ביד" בדף הפייסבוק שלהם.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפני כשבועיים נגזרו 30 חודשי מאסר על נחמן טויטו (19), ו-24 חודשי מאסר על אחיו, שלמה טויטו (21), תושבי בית"ר עילית, שהורשעו בהצתה ובהשחתה של בית הספר אשתקד. הנאשמים הביעו בעבר צער וחרטה על מעשיהם. עם זאת, לאחר מתן גזר הדין יצאו האחים טויטו מבית המשפט כשהם מחוייכים ואף שרו בקול רם. 

בוחנים את הנזקים לאחר ההצתה אשתקד // צילום: אורן בן חקון

הנאשם השלישי בפרשה, יצחק גבאי (22) מירושלים, לא הגיע להסדר טיעון, ומשפטו נמשך. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר