ד"ר יפעת בן חי שגב | צילום: אורן בן חקון

"נתניהו לא היה קשור, אבל הבנתי שהמטרה סומנה": הבכירה לשעבר תוקפת את החוקרים

יו"ר מועצת הכבלים והלוויין לשעבר, ד"ר יפעת בן חי שגב, העידה שוב במסגרת תיק 4000 לאחר המהומה שפרצה בבית המשפט בשבוע שעבר • היא טענה כי הפעולות למיזוג בזק-יס החלו עוד לפני מינוי פילבר למנכ"ל משרד התקשורת • "הייתה אטימות אוזניים מצד החוקרים, עשו לי הטעיות", היא הדפה את החשדות שקיבלה הנחיות מעוזרו של נתניהו במשרד התקשורת

"דברים הוצאו מהקשרם בחקירה, ניסיתי להגיד לחוקרים שהם טועים": לאחר הסערה בשבוע שעבר, הבוקר (שני) התחדשה חקירתה הנגדית של  ד"ר יפעת בן חי שגב, יו"ר מועצת הכבלים והלוויין לשעבר, במסגרת תיק 4000.

"מאז עדותי אני מוצאת עצמי תחת הכפשות ותחת הדלפות חסרות שחר", היא שיתפה את שופטי בית המשפט המחוזי ירושלים בתחילת העדות. "כל תכליתן היא להפחיד אותי מלומר את האמת. מדובר גם בכלי תקשורת מרכזיים וגם ברשתות החברתיות".

בשבוע שעבר דרשה התביעה להכריז על ד"ר שגב כעדה עוינת לאחר שטענה כי הליך החקירה שלה בפרשה היה לא תקין: "אמרתי לחוקר לא להכניס לי מילים לפה, ושהוא הניח לפניי הנחה שגויה ולא נכונה". מאחר שבן חי שגב לא פנתה לפרקליטות בעניין, השופטת רבקה פרידמן-פלדמן ביקשה מהתביעה לבדוק את הנושא.

"מנסים להפחיד אותי", ד"ר יפעת בן חי שגב בפתח הדיון בבית המשפט, צילום: אורן בן חקון

בתחילת הדיון השבועי אמרה בן חי שגב כי הביאה את המסמכים הרלוונטיים, אשר לטענת ההגנה לא הוגשו להם: "קיבצתי מסמכים שלא יודעת אם הוצגו, צילמתי מספר עותקים, חוות דעות מקצועיות, כולל פרוטוקול דיון שמוכיחות שהדיון וההחלטות היו מקצועיות, ללא רבב, ללא משוא פנים וללא שום שיקול זר". 

לאחר מכן, הדיון נסב על הרקע לקידום המיזוג בין בזק ליס. בן חי שגב אמרה כי הפעולות הרגולטוריות למיזוג החלו עוד קודם למינוי עד המדינה שלמה פילבר למנכ"ל משרד התקשורת, עוד בתקופת המנכ"ל אבי ברגר.

לדבריה, היא פנתה לקבל תקציב לחוות דעת כלכלית בנושא, אך ברגר לא נתן. "כשפניתי באופן אישי, נאמר לי שיקולים תקציביים, סדר היום. ניתן לראות ביטוי במכתב לשר ולרה"מ, שבו אני אומרת שחרף מאמציי לאשר ייעוץ כלכלי למועצה אני נתקלת בקשיים כלכליים".

"ברגר לא נתן תקציב לחוות דעת בנושא המיזוג", ד"ר יפעת בן חי-שגב מעידה, צילום: אורן בן חקון

סנגורו של נתניהו עו"ד בעז בן צור אמר כי אמיר ברקן ממשרד רה"מ אמר כי עמדתו של ברגר להציב תנאים למיזוג כמו גם מניעת תקציב לחוות דעת הייתה "מוזרה". "אמירת ברקן מתארת את העמדה של ברגר ולפיה הבקשה של חברת יס לאשר את המיזוג הייתה לגיטימית מטעמים של הגברת תחרות. מצד שני הוא הראה שיש עניינים עם בזק", אמר עו"ד בן צור. "לכן, אומר שעל פניו התניית דבר בדבר בזמן אמת נראתה לי מוזרה".

בן חי שגב הגיבה: "הוא לקח לי את המילים מהפה. זוכרת היטב את השיח שהיה לאחר מכן. טענתי את אותן טענות, אמרתי בעדותי, ראיתי בזה אקט כוחני (של ברגר) לא מידתי, ובמידה מסוימת, לא משפטנית, עומד בניגוד לכללים ולהוראות, ביטאתי בקולי בזמן אמת".

"הבנתי מייד שהמטרה סומנה"

בהמשך הבוקר עסקה החקירה הנגדית בקשר שבין ראש לשכתו של נתניהו דוד שרן, לבן חי שגב ובפגישתם. "לא היה לי זיכרון מהפגישה", טענה בן חי שגב.

לשאלתו של בן צור אם הבינה כי החוקרים מנסים לחבר בין נתניהו ופילבר לאלוביץ', היא השיבה "אני לא זוכרת אם השם נתניהו נאמר במפורש, אבל זה היה ברור שזה המהלך". עוד אמרה כי שרן לא אמר כי הוא נפגש איתה בשליחותו של נתניהו.

כמו כן, שללה בעדותה כי עוזרו של נתניהו במשרד התקשורת, איתן צפריר, העביר לה הנחיות. "הבנתי מייד שהמטרה סומנה ועכשיו צריך לסמן את החיצים, לכן הייתה אטימות אוזניים ולא רצון לברר שורשה של האמת", הוסיפה. "הם העבירו מסמכים ביניהם ואמרו שאני לא זוכרת נכון, אז ביקשתי גם אני מסמכים ולא נתנו לי".

בן צור הציג כי בחקירה ברשות ניירות ערך אמרה בן חי שגב כי "השם בזק לא נאמר בפגישה עם שרן, אבל זה היה הפיל שבחדר. נרמז כמה זה חשוב לשר (נתניהו)".

יתר על כן, בעדותה בבית המשפט היא הסבירה כי הניחה שיש קשר בין נתניהו לאלוביץ'. בחקירה אמרה לחוקרים שהיא "שמאלנית". בעדותה בבית המשפט הסבירה "רציתי לומר להם שלא עשיתי את זה למען נתניהו. לאחר מכן הם התחילו עם ההטעיות".

בן צור הראה כי אלוביץ ידע על הפגישה מכיוון שדוד שרן אמר לו לאחר מכן שבזק ביקשו לדעת אם ישנה התקדמות. "בניגוד למה שהבנת בחקירה, נתניהו לא קשור לכך", טען.

בן חי שגב השיבה, "נכון, במהלך החקירה דברים הוצאו מהקשרם. אני ניסיתי להגיד בכל מאודי לחוקרים: חבר'ה, אתם טועים, חשבו מסלול מחדש. לא מדובר פה בפורץ. לכן שלפתי את הקלף שאני לא מינוי של נתניהו ושאיני נמנית עם המחנה הפוליטי שלו".

על פי הערכת ההגנה באולם, עדותה עשויה להימשך גם בחלקו של יום שלישי. מחר כנראה יעלה גם להעיד דוד שרן, לשעבר מנהל לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...