ניידות משטרה (אילוסטרציה) // צילום: קוקו

אופס: השוטרים חיפשו חשוד - הוא היה בכלא

פלשתיני תושב השטחים, שהיה מבוקש בחשד לפריצה וגניבה, נעצר רק לאחר שכבר הספיק להשתחרר מבלי שאותר • "כנראה שהתקשורת בין היחידות היתה לקויה"

לפעמים צריך לחפש את המטבע מתחת לפנס: במשטרת מרחב דן חיפשו יותר משנתיים את תושב הכפר קטנה שבשטחים, בחשד להתפרצות לדירה וגניבת תכשיטים וכסף מזומן רב. היום (שלישי) התברר כי יותר משנה החשוד ישב בכלא הישראלי מבלי שבמשטרה בכלל ידעו על כך.

בחודש ספטמבר 2015 אירעה פריצה לדירה באזור בקעת אונו, שממנה נגנבו תכשיטים וכסף מזומן רב. במשטרת מסובים פתחו בחקירה, וכעבור זמן קצר הוברר כי החשוד, בן ה־42, הוא תושב הכפר קטנה שבשטחים. בעקבות הגילוי במשטרה הכריזו עליו כדרוש לחקירה וגם הוצא נגדו צו מעצר, כשזמן קצר לאחר מכן הוא נעצר.

שלשום בשעות הערב שוטרי מג"ב ביצעו מחסום יזום בשטחים, ליד הכפר בידו, והחשוד נעצר באקראי, ולאחר שהוברר שהוא דרוש לחקירה הוא הועבר לידי המשטרה. היום במהלך דיון הארכת המעצר ביקשה פרקליטתו, עו"ד רוי גבריאל, לשחררו לביתו מאחר שלא מדובר באדם שניסה לברוח, ומעבר לכך, לדבריה, הוא שהה במאסר בישראל כשנה ולא עצרו אותו אז.

"מדובר במי ששהה בארץ במשמורת חוקית, שבנקל היה ניתן לאתרו ולהוציאו לחקירה ולמנוע את המצב היום, שלאחר שלוש שנים אדם נחקר וצריך לספק הסבר", אמרה עו"ד גבריאל. נציג המשטרה, רס"ר לירן קקוב, הודה כי קיימת תקשורת לקויה בין היחידות, אך ביקש את הארכת מעצרו בחמישה ימים.

"כנראה התקשורת בין היחידות היתה לקויה. כמו הלילה כשהוא נעצר בשטחים בבדיקה שגרתית הוא הועבר לימ"ר לכיש ומשם אלינו", אמר רס"ר קקוב והוסיף כי "היום הוא נעצר באקראי". בסופו של דבר, השופט אהוד שוורץ, האריך את מעצר החשוד עד ליום חמישי לאחר שקבע כי מתקיים בעניין יסוד החשד הסביר, ובאופן מספק לשלב ראשוני זה ולעניין קשר בין החשוד לבין העבירה הנחקרת.   

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...