קורבן שמיני בפרשת האלכוהול המזויף

בחלק מהבקבוקים שנתפסו בחנות של "קרל ברג" נמצאה כמות מתנול החורגת פי 300 עד 400 מהתקן • גורם במשרד הבריאות: "יש בסך הכל שישה פקחים"

צילום אילוסטרציה

קורבן שמיני בפרשת האלכוהול המזויף הקיץ הגיעה היום (רביעי) לאבו כביר. בתוצאות המעבדה נמצא שסיבת המוות היא הרעלת מתנול. כפי שהזהרנו לראשונה ב"ישראל היום", פרשת האלכוהול המזויף ממשיכה לגבות קורבנות כשנראה שגורמי אכיפת החוק לא עושים דבר כדי לעצור זאת.

לפני כחודש נמצאו בקבוקי אלכוהול מזויף בחנות השייכת לרשת "קרל ברג". בפשיטה שביצע משרד הבריאות נתפסו כ-100 בקבוקי אלכוהול מזויף. 

כעת אנו מפרסמים לראשונה שלפי תוצאות המעבדה, בחלק מהבקבוקים נמצאה כמות מתנול החורגת פי 400-300 מהתקן.

כמות מתנול פי 400-300 מהתקן

גורם במשרד הבריאות המעורה בפרשה אמר ל"ישראל היום" כי הם יפעלו לסגירת העסק. "אנחנו כבר יידענו את המשטרה והמטרה היא לסגור לו את העסק כי נמצא אצלו בחלק מהבקבוקים כמות מתנול פי 400-300 יותר מהתקן. זאת כמות מאוד גדולה, זאת סכנה לבריאות הציבור חד משמעית" סיפר הגורם.

מנכ"ל חברת  "קרל ברג" אמר ל"ישראל היום" בתגובה: "אני לא יצרן ואני לא ייצרתי את הבקבוקים. מה שביקשו ממני אני עשיתי, אני בסך הכול סוחר, קונה ומוכר. יש לי חשבונית, אם זה לא טוב שייפנו למי שייצר את זה". 

הגורם במשרד הבריאות הסביר שהפרשה רחוקה מלהסתיים על אף שהמפיצים מוכרים למשטרה. "זה לא נרגע וזה גם לא יירגע. אני באמת לא יודע מבחינת החקירה למה לא נעצר ראש הארגון. בטוח יש כמה מפיצים, זה שוק גדול, ברור שלא תפסו את כולם".

"אנחנו בסך הכול שישה אנשים"

כך סיפר הגורם והמשיך, "לפני כמה ימים הייתה לנו פעילות משותפת עם משטרת איילון ונתפסו המון בקבוקים של אלכוהול מזויף. בעל העסק תוך שניה אמר ממי קנה את האלכוהול המזויף, השמות ידועים, יש חקירות והזמינו אותם אבל התופעה עדיין קיימת ובגדול". הגורם הוסיף כי במשרד עושים את המקסימום עם כוח האדם שיש להם: "האלכוהול אצלנו זה נדבך קטן, אנחנו מתעסקים עם סמים וכדורים מזויפים וזריקות בוטוקסים שאנחנו תופסים בלי סוף וזה שוק ענק. מטבע הדברים אנחנו משקיעים יותר באלכוהול, אבל אנחנו בסך הכול שישה אנשים. אנחנו כל הזמן מסביב לדברים". 

בינתיים הפשיטות ממשיכות ומותגי אלכוהול נוספים שזויפו נתפסים. בפשיטה האחרונה נתפסו ארבעה מותגים שבמשרד הבריאות לא נתקלו בהם קודם. ובשבוע הבא, מתכננים במשרד הבריאות מבצע גדול במספר מקומות במקביל, יחד עם שירות המזון על מחסנים ועסקים.

למרות מאמצים אלה, נדמה שעד שלא יתאספו כל המפיצים וימסרו מידע לגבי החנויות להם מכרו את האלכוהול, אנשים ימשיכו להיפגע ומספר הקורבנות ילך ויעלה.  כזכור, הפרשה החלה בחודש מאי, כאשר שני גברים הגיעו לטיפול נמרץ בסורוקה לאחר ששתו אלכוהול והפגינו סימנים של הרעלת מתנול וירידה משמעותית בראייה. מתחילת הפרשה שמונה אנשים מתו וארבעה איבדו את ראייתם – איש לא נתן את הדין והפרשה רחוקה מלהסתיים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר