בית המשפט העליון קיבל את ערעורו של תושב מג'דל שמס צדקי מקת (51) שהורשע בעבירות ריגול נגד מדינת ישראל וקיצר את עונשו בשלוש שנים.
מבית המשפט נמסר כי "המערער הורשע בשורה ארוכה של עבירות ביטחוניות, ולפנינו איננו כופר עוד בביצוען. על רקע חומרת מעשיו, היקף מעשי-העבירה, ועברו הפלילי והביטחוני הקודם, בכלל זה תקופה ארוכה של מאסר, אכן מתחייב עונש מאסר ממושך – למען יראו ויראו, גם המערער וגם אחרים שכמותו.
"יחד עם זאת, אין מדובר בעבירות ריגול מן החמורות שידענו, לא באופן הביצוע ולא במידע שמדובר בו. גם מטיעוני המשיבה עלה שתקופת המאסר שהושתה על המערער – 14 שנה – נוטה לצד החומרה.
"בהתחשב אפוא במכלול, על סמך טיעוני באי כוח הצדדים, החלטנו להעמיד את עונשו של המערער על 11 שנות מאסר, במקום 14 השנים שנגזרו עליו. עונש המאסר על תנאי שנגזר על המערער – יעמוד בעינו".
ריצה בעבר 27 שנות מאסר
כזכור, האזרח מצפון רמת הגולן ובעל האזרחות הישראלית, הואשם בעבירות של ריגול, ריגול חמור, סיוע לאויב במלחמה, קשירת קשר לביצוע פשע ומגע עם סוכן חוץ. הוא הורשע באיסוף ותיעוד מידע בגבול הצפון, בין היתר אודות פעילות צה"ל בגזרה והעברת המידע לגורמי מודיעין וממשל בסוריה. העברת המידע התבצעה באמצעות העלאת חומרים לרשת האינטרנט, פרסום החומרים בטלוויזיה הסורית ובאמצעות קשר ישיר של צדקי לגורמים בסוריה.
מאסרו הנוכחי של מקת אינו מאסרו הראשון. המרגל ישב בעבר 27 שנים בכלא על עבירות ביטחוניות דומות ונחשב לאחד מהאסירים הביטחוניים הוותיקים ביותר בכלא הישראלי. הוא נאסר לראשונה בשנת 1985 ושוחרר לאחר ריצוי עונשו המלא ב-2012. על פי המשטרה, מיד לאחר שחרורו החל בפעילות חבלנית ואנטי-ישראלית, כולל, כאמור, עבירות ריגול ביטחוניות שהביאו למאסרו המחודש.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו