הסטודנטית לארה אל-קאסם, שכניסתה לישראל סורבה עד להתערבות בית המשפט העליון, הגיעה הערב (ראשון) לאוניברסיטה העברית בירושלים שם החלה בלימודיה לתואר שני.
צילום: בני פלבן
עורכת דינה ליאורה בכור סיפרה כי היא שמחה להתחיל את שנת הלימודים ואת השגרה. עוד אמרה עורכת הדין: "פסק הדין של בית המשפט העליון הוא ניצחון עבור חופש הביטוי, חופש אקדמי ושלטון החוק. זכותה של מדינת ישראל לשמור על גבולותיה אבל לא להפעיל זכות זו ללא מגבלה. עמדתה האמיצה של לארה מול כוחות דורסניים של משרד הפנים מבטיחה שאף אדם לא יסורב בכניסתו לישראל על סמך חיפושים שטחיים ברשת, אין מקום למשטרת מחשבות במדינה דמוקרטית".
באוניברסיטה העברית בירושלים, שהייתה שותפה לבקשת הערעור על החלטת המחוזי, העדיפו שלא להרחיב בנושא וחזרו על ההודעה לאחר החלטת בית המשפט העליון: "האוניברסיטה העברית שמחה שלארה אל-קאסם תצטרף לאלפי הסטודנטים ותחל את לימודיה בתכנית לתואר שני בינלאומי בזכויות אדם וצדק מעברי בפקולטה למשפטים.
"עמדה מול כוחות דורסניים". לארה אל-קאסם, הערב // צילום: אורן בן חקון
הפרשה החלה כשמשרד הפנים החליט לבטל את אשרת הכניסה של אל-קאסם (22), בשל פעילותה של האחרונה במהלך לימודיה באוניברסיטה בפלורידה במסגרת ארגון SJP , העוסק בפעילות BDS.
לבקשתה, לאחר הסירוב של משרד הפנים לאפשר לה להיכנס ארצה, שהתה הסטודנטית במתקן מעצר בנתב"ג. אל-קאסם החליטה לערער לבית המשפט העליון, שבשישי האחרון קיבל את ערעורה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו