יקיריי, באי ומוזמני הפורום המכובד הזה. אני שמח לברך אתכם היום לרגל אירוע שבו אנו מציינים את הידידות האמיצה וארוכת השנים בין מדינת ישראל לבעלת בריתנו הגדולה, ארצות הברית של אמריקה.
הידידות האמריקנית היתה ועודנה חיונית לקיומה ולשגשוגה של מדינת ישראל.
הידידות הזו סייעה לנו להתמודד מול קשיים ביטחוניים וכלכליים ולהקים מדינה פורחת ומשגשגת בלב המזרח התיכון. מדינה שהיא בית לאומי לעם היהודי; מדינה יהודית ודמוקרטית; מדינה שמשמרת את המורשת ומפתחת את הטכנולוגיה. בהחלט, מדינת ישראל צעירה יותר, אך אנו גאים לחלוק עם ארה"ב את ערכי היסוד שלנו. ערכים של ליברליות, שוויון, וכמובן דמוקרטיה.
מפעם לפעם טוב שהמובן מאליו ייאמר, ואף ייכתב - ארה"ב היא החברה הטובה ביותר של ישראל ובעלת הברית החזקה והחשובה ביותר לישראל. זוהי גם הזדמנות להודות לעם האמריקני על שנים של תמיכה כלכלית, דיפלומטית וצבאית, ועל העזרה בנשיאת עול ההגנה. בזכות הברית בין ישראל לארה"ב ישראל כיום היא אי של ביטחון וקידמה, שמבטיח את היציבות והביטחון באזור כולו, תוך שהוא תורם לעולם כולו בתחומי הסייבר, הרפואה, החקלאות, הביטחון והכלכלה.
לשמחתי, החיבור העמוק בין המדינות איננו חיבור פוליטי. רפובליקנים ודמוקרטים, ימין ושמאל, כולם־כולם מאמינים בקשר העמוק בין המדינות, בערכים המשותפים ובמחויבות ההדדית.
ממש לפני כשנה התאספנו לטקס העברת השגרירות האמריקנית לעיר הבירה של מדינת ישראל. העברת השגרירות היתה נקודת ציון משמעותית, שבה חזה העולם כולו בעוצמת הקשרים בינינו.
אנו מלאי תודה לנשיא טראמפ על צעד גדול של מנהיג אמיץ.
לצעד ההיסטורי הזה משמעות הנטועה עמוק בליבו של כל ירושלמי. 3,000 שנה שמר העם היהודי אמונים לירושלים, במשך 3,000 שנה התפללנו לירושלים, ומאז הקמת מדינת ישראל לפני 71 שנים ירושלים היא בירת ישראל.
ירושלים היא הבית של השגרירות האמריקנית // צילום: אורן בן חקון
ירושלים היא ליבה של הריבונות במדינת ישראל, ירושלים היא ביתו של נשיא מדינת ישראל, ירושלים היא ביתה של ממשלת ישראל, ביתה של הכנסת. ירושלים היא ביתו של בית המשפט העליון, ומאז החלטתו של הנשיא טראמפ, ירושלים היא גם ביתה של השגרירות האמריקנית.
אני מקווה שמנהיגים רבים ומדינות רבות יצעדו בעקבות הנשיא ויעבירו את שגרירויותיהם לירושלים. מחויבותה של מדינת ישראל לירושלים איננה רק החובה כלפי ההיסטוריה של העם היהודי, אלא גם מחויבות לכל תושבי ירושלים. ירושלים היא זעיר אנפין ליכולתנו - יהודים וערבים - לחיות יחד.
העברת השגרירות היתה צעד ממשי בהעמקת ההכרה בירושלים כבירת ישראל, אחרי שנים רבות שהקונגרס האמריקני עושה זאת, ואני רוצה להודות לחברי הקונגרס הרבים, דמוקרטים ורפובליקנים כאחד, על האהבה והתמיכה שלהם בישראל. היום אנחנו יודעים לומר כי הידידות בינינו איתנה מתמיד. אנחנו ממשיכים לחלום ולהדק את הקשרים בינינו לעוד שנים רבות קדימה. אנו ממשיכים ומניחים את היסודות המחברים בין העמים, באופן שיאפשר שגשוג ופריחה הדדית, לנו, ולכל מי שחי באזור.
אני רוצה להודות למו"ל ד"ר מרים אדלסון על מאמציה לחיזוק הקשר בין ישראל לארה"ב, ולבעלים מר שלדון אדלסון על אהבתם ותמיכתם במדינת ישראל.
אני רוצה להודות לעורך, מר בועז ביסמוט, על עשייתו העיתונאית ועל מחויבותו להוציא לאור עיתון יומי עם תוכן עשיר ומרתק.
I would like to welcome and thank former U.S. Ambassador to the U.N. Ms. Nikki Haley. It is a pleasure to welcome you to Israel and to our capital Jerusalem. You are a dear friend of Israel. We appreciate your strong efforts on the world’s most important stage to support Israel, its security and its people. Thank you for everything you did, and for what you are still doing, to promote the values of freedom and democracy that we share. Welcome back to Israel, Welcome back to Jerusalem.
.God bless you all
הֶיו ברוכים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו