השיחות המעשיות בין חברי המשלחת הישראלית לעמיתיהם באיחוד האמירויות נמשכות גם היום (שלישי), ואלה מתנהלות עד כה מצוין. בצד הישראלי מתרשמים כי האמירתים מעוניינים להתקדם אפילו יותר מהצפוי.
הסכם הנורמליזציה של האמירויות עם ישראל הוא לא ברור מאליו, שכן מדובר בצעד אמיץ של יורש הכתר מוחמד בן זאיד, שנקט בבחירה פוליטי אמיתית מכיוון שההסכם בין הצדדים נקבע מאחורי גבה של סעודיה, בת בריתו של בן זאיד, הנוהג לשתף פעולה בנושאים רבים עם מוחמד בן סלמאן הסעודי. גם העובדה שבנסיכות גרים כ-400 אלף פלשתינים, רבים מהם לא אוהבים את המהלך, מצביעה על האומץ שבהחלטה.
כשיחלו הטיסות בין המדינות, ישראלים רבים יצטרכו ללמוד, להכיר ולכבד – אולי אפילו להעתיק – מהחברים החדשים באמירויות לגבי כיצד ניתן לשלב מסוים עם מודרניזציה, איך לשלב דת יחד עם קדמה.
עד שזה יקרה, המשלחת הישראלית תצא חזרה לארץ בשעות צהריים יחד עם כמה מחברי המשלחת האמריקנית, המשמשת כנותנת חסות לתהליך ההכרה בין המדינות. בפמליה הישראלית הסבירו כי בשלב הראשון יש לטפל במרכיבים הבסיסיים ביותר של קשרים בין מדינות, כגון הקמת שגרירויות, הסדרת קשרי עבודה בין הבנקים והסכמה על מדיניות מתן ויזות לביקורים הדדים.
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי ישראל והאמירויות חתמו על הסכם הבנות ראשון בנוגע לשיתופי פעולה בין המדינות בתחומי הבנקאות והפיננסים. לדבריו, בקרוב ייחתמו הסכמים נוספים בתחומי התעופה, התיירות, המסחר ועוד. בין היתר, תוקם קבוצת עבודה מיוחדת ליצירת תנאים להשקעות משותפות התואם סטנדרטים בינלאומיים, כולל בתחום המאבק בהלבנת הון ומימון טרור.