באיחוד האמירויות שוקלים: "קונסוליה בנצרת או בחיפה"

המטרה: העמקת הקשרים התרבותיים גם עם המגזר הערבי־ישראלי • בכיר במדינת הנסיכויות: "אנחנו אמנם חותמים על הסכם שלום עם מדינת היהודים - אבל את השלום בפועל נעשה עם כל הישראלים"

צילום: רויטרס // ראש המל"ל מנופף לשלום רגע לפני עזיבת המשלחת את אבו דאבי

זמן קצר לאחר ההכרזה ההיסטורית בישראל ובאיחוד האמירויות על "הסכם אברהם" לנרמול היחסים בין שתי המדינות, העריך גורם בכיר במשרד החוץ האמירתי כי אחד הנושאים העיקריים שמבקשים לקדם הן באבו דאבי והן בירושלים הוא פתיחת השגרירויות ההדדית.

הבכיר האמירתי אמר ל"ישראל היום" כי להערכתו, ישראלים יוכלו להוציא ויזה לאיחוד האמירויות בשגרירות שתיפתח בישראל בתוך 3 עד 5 חודשים. כעת מתברר כי באבו דאבי לא מסתפקים בפתיחת שגרירות בלבד שכפי הנראה תמוקם בתל אביב, אלא מעוניינים בהרחבת הנוכחות הדיפלומטית של פדרציית נסיכויות הנפט בישראל.

לדברי גורם בכיר במשרד החוץ האמירתי, שעליו ממונה מזכיר המדינה לענייני חוץ, השר אנואר גראגש, "איחוד האמירויות שוקלת לפתוח בישראל קונסוליה שתפעל לצד השגרירות ותעסוק בפעילויות בתחומי התרבות האמירתית, היסטוריה אזורית, שפה ובלשנות ועוד". באבו דאבי מעדיפים כי הקונסוליה שתיפתח תפעל בנצרת, אולם אחת החלופות שהוצעו לנצרת היתה חיפה בשל המיקום האסטרטגי של העיר. לאחרונה אף הודו בכירים בממשלה, ובהם שר האוצר ישראל כץ, כי חברת "דובאי פורט" המפעילה עשרות נמלים ברחבי העולם שוקלת להתמודד על המכרז להפעלת נמל חיפה הישן.

"שלום חם"

"אנחנו אמנם חותמים על הסכם שלום עם מדינת היהודים, אבל את השלום בפועל נעשה עם כל הישראלים וחשוב לנו מאוד להיות נגישים לאוכלוסייה הערבית בישראל שבה אנחנו רואים שותף חשוב ומרכזי להסכם שלום חם", הסביר הבכיר האמירתי.

לדבריו, "לפי מחקרים שונים ובדיקות שנעשו באמצעות שאלונים ואיסוף נתונים התברר לנו כי יש פערי מידע בקרב הערבים הפלשתינים בישראל בכל הנוגע להיסטוריה של איחוד האמירויות ותפקידה במארג הכלל־ערבי. אנחנו מעוניינים שנציגות רשמית שלנו תהיה נגישה לציבור הערבי בישראל ונצרת היא בהחלט מועמדת מובילה. בתקופה הקרובה נקבל החלטה היכן ומתי ייפתחו הנציגויות שלנו". 

בתוך כך, בכלי התקשורת הערביים נמשכים הדיווחים שלפיהם גורמים בכירים במפרץ מעריכים כי בחריין תהיה המדינה הבאה שתחתום כבר בקרוב על הסכם עם ישראל בדומה להסכם עם איחוד האמירויות. גורם בכיר במשרד החוץ בריאד אמר ל"ישראל היום" כי אף שסעודיה תומכת ומברכת על ההסכם בין ישראל ואיחוד האמירויות וכל הסכם שיבוא בעקבותיו, "סעודיה לא תצטרף בשלב הזה למדינות החותמות הסכם שלום עם ישראל".

הבכיר הסעודי הוסיף כי "סעודיה לא תפנה עורף ליוזמת השלום הערבית שהיא האדריכלית שלה ובסיסה הוא נורמליזציה של סעודיה ועשרות מדינות ערביות ומוסלמיות עם ישראל בתמורה למדינה פלשתינית בגבולות 67' שבירתה ירושלים המזרחית". הבכיר הסעודי ציין כי "מוחמד בן סלמאן היה מעורה בכל שלב עד ההסכם בין איחוד האמירויות לישראל. אבל כל עוד אביו סלמאן, בחיים, הוא ימשיך לדבוק ביוזמת השלום הערבית". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר