"בגלל מכירת נשק לאזרבייג'ן": ארמניה מחזירה את השגריר מישראל

המהלך של ירוואן הוא מחאה על הטענה שלפיה ישראל תומכת באזרים בקרבות בין המדינות • משרד החוץ: "מצרים על ההחלטה" • כ-16 נהרגו עד כה בעימותים

בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול // צילום: אי.פי.איי. // בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול

משרד החוץ מביע צער על החלטת ארמניה "להחזיר להתייעצויות" את שגרירה בישראל. בהודעה שפרסם אמש (חמישי) המשרד נאמר כי "ישראל מצרה על ההחלטה של ארמניה להחזיר את שגרירה בישראל להתייעצויות. ישראל מייחסת חשיבות ליחסינו עם ארמניה ובמסגרת זו רואה בשגרירות ארמניה בישראל כלי חשוב לקידומם לתועלת שני העמים", נאמר בהודעה מטעם המשרד בירושלים.

המחאה הארמנית ננקטה בעקבות הגילויים כי בעיצומו של העימות הצבאי בין ארמניה לאזרבייג'ן, ישראל מספקת תחמושת בהיקף נרחב לאזרים. בימים האחרונים ניכרה תנועה ערה של מטוסי תובלה צבאיים של אזרבייג'ן לבסיס חיל האוויר עובדה שבנגב. במקביל, האזרים אישרו כי קנו מישראל מגוון רחב של כלי נשק, בכלל זה מטוסים ללא טייס מסוגים שונים. בתגובה לסיוע האקטיבי של ישראל לבאקו, הודיעה אמש ארמניה כי היא נוקטת בצעד המחאתי.

בתוך כך, על פי דיווחים בלתי מאומתים ברשתות החברתיות מערכת היירוט המתקדמת S-300 פעלה בשמי הבירה הארמנית ירוואן ואף יירטה טיל ששוגר לעבר התושבים. אם אכן היה שימוש במערכת הזאת, ייתכן שמדובר בפעם הראשונה שבה היא פועלת בשדה הקרב באופן גלוי. כאמור, מהימנות הדיווחים אינה ברורה. בחלקם נטען שלא מדובר בעיר ירוואן אלא באבוביאן הסמוכה.

בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול // צילום: אי.פי.איי.
בית בנגורנו קרבאך שנהרס בשל הקרבות בין ארמניה לאזרבייג'ן, אתמול // צילום: אי.פי.איי.

המלחמה בין ארמניה ואזרבייג'ן בחבל נגורנו קרבך נכנסת היום ליומה השישי, כשמעשי האיבה גולשים הרחק משטחי העימות בחבל המריבה.

אתמול בבוקר דווח על ידי משרד הביטחון האזרי כי תחנת רכבת בעיר טרטר, השוכנת בעומק השטח האזרי, הופגזה על ידי הארמנים ואזרח אחד נהרג. עוד דיווחו האזרים כי מתחילת העימות נהרגו 16 אזרחים אזרים ועוד 66 נפצעו בהפגזות של הכוחות הארמנים. ההפגזות הארמניות מגיעות לאחר שאתמול בלילה הפגיזו האזרים את בירת חבל נגורנו קרבך, סטפאנקרט.

שגריר ארמניה בישראל, סמבטיאן // צילום: משרד החוץ של ארמניה
שגריר ארמניה בישראל, סמבטיאן // צילום: משרד החוץ של ארמניה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר