"פרשת פולארד - רות סוף!": האיש שליווה את המאבק סוגר מעגל

אפי להב, ראש המטה לשחרור פולארד ורל"ש שר המשפטים לשעבר, בירך על הגעת בני הזוג יונתן ואסתר ארצה: "מוטב מאוחר מאשר לעולם לא - וזו אף פעם לא הייתה אופציה מבחינתנו" • הידיעה על הנחיתה ההיסטורית פורסמה לראשונה באתר "ישראל היום"

"פרשת פולארד - רות סוף!" // צילום ארכיון: נעם ריבקין פנטון // "פרשת פולארד - רות סוף!"

"האמנתי בכל נשמתי, ליבי וראשי שהרגע הזה יגיע – והוא קורה כאן ועכשיו": אפי להב, ראש המטה לשחרור פולארד, התייחס הבוקר (רביעי) לנחיתת יונתן ואסתר פולארד לישראל. "הרגשתי מחויבות ערכית, מוסרית ופרקטית עד לרגע שבו הוא יגיע ארצה", אמר. הידיעה על כך פורסמה לראשונה באתר "ישראל היום".

"בשעות אלו אנו חווים חוויה היסטורית, מרגשת ומדהימה, לה חיכינו שנים רבות ובלתי נתפסות", ציין. "לא להאמין, יונתן ואסתר כאן בישראל. זה היה צריך לקרות מזמן, אבל מוטב מאוחר מאשר לעולם לא - וזו מבחינת המטה אף פעם לא הייתה אופציה. נברך 'שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה', וכמו שנהגנו לומר בקשר הצבאי בסוף כל פעולה ומבצע: פרשת פולארד - רות סוף!"

אפי להב שירת בצנחנים ולקח חלק במלחמת לבנון הראשונה. הוא ביצע שורה של תפקידים בשירות הציבורי, בהם רל"ש שר המשפטים, דובר משרד הבריאות ומנהל אגף ההסברה בעיריית ירושלים. במשך שנים רבות שימש כראש המטה לשחרור פולארד.

פולארד נחת לפנות בוקר בארץ מלווה ברעייתו אסתר, כחודש לאחר שהוסרו ההגבלות על תנועתו וחמש שנים לאחר ששוחרר מכלא פדרלי אחרי מאסר ממושך של כ-30 שנה בגין פעילותו למען ישראל.

בני הזוג בדרכם ארצה // צילום מיוחד ל"ישראל היום"
בני הזוג בדרכם ארצה // צילום מיוחד ל"ישראל היום"

"ברוך שובכם, כמה טוב שבאתם הביתה. עכשיו תוכלו להתחיל את החיים מחדש, בחופש ובאושר. עכשיו אתם בבית", אמר לבני הזוג רה"מ בנימין נתניהו, שקיבל את פניהם ואף העניק ליונתן תעודת זהות ישראלית.

פולארד אמר במעמד זה: "אנחנו נרגשים להיות בבית סופסוף אחרי 35 שנים. אנו מודים לעם בישראל ולראש ממשלת ישראל על שהחזירו אותנו הביתה. אין מי שגאה יותר במדינה הזו או במנהיג שלה יותר מאיתנו. אנחנו מקווים להפוך לאזרחים פרודוקטיביים בהקדם האפשרי ולהמשיך בחיינו כאן. זו מדינה נהדרת. יש לה עתיד מזהיר. היא העתיד של העם היהודי, ואנחנו לא הולכים לשום מקום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר