פגישת רה"מ ונסיך הכתר של אבו דאבי הסתיימה לאחר יותר מארבע שעות: "מצפים שהיחסים ימשיכו להתהדק"

בנט נועד עם מוחמד בן זאיד • במסגרת השיחה, הוצגו למוחמד בן זאיד נתונים חדשים על פריסת המיליציות האיראניות ועל יחידות הכטב"מים • בנט: "היחסים בינינו לבין האמירויות מקיפים כמעט כל תחום אפשרי" • בכירים ישראלים: רוצים להרחיק את אבו דאבי מאיראן

נסיך הכתר של אבו דאבי מוחמד בן זאיד ורה"מ נפתלי בנט, צילום: חיים צח/לע"מ

מזרח תיכון חדש: ראש הממשלה נפתלי בנט נועד היום (שני) עם נסיך הכתר של אבו דאבי והשליט בפועל של איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד. מדובר בפגישה היסטורית בין מנהיגי ירושלים ואבו דאבי שנמשכה יותר מארבע שעות, שמהן כשעתיים וחצי בארבע עיניים.

<< לקריאת הידיעה באנגלית >>

‏‎בראיון שהתפרסם הבוקר בסוכנות הידיעות הרשמית של איחוד האמירויות, WAM, אמר רה"מ כי "כל אזרח בשתי המדינות רואה מדי יום את פירותיהם של הסכמי אברהם. אני צופה ומצפה כי היחסים בינינו ימשיכו להתפתח ולהתהדק, אנחנו שותפים טבעיים".

ראש הממשלה בנט המריא לביקור באיחוד האמירויות / וידאו: עומר מירון/לע"מ, סאונד: בן פרץ/לע"מ

‏‎בנט הוסיף כי "גם אנחנו דוגלים בסובלנות, בדו-קיום, בדיאלוג בונה ובפתיחות לאחר. לכן, הידידות בינינו צמחה והתפתחה כה מהר". במענה לשאלה על תפקידם של הסכמי אברהם, אמר רה"מ בנט כי "הסכמי אברהם יצרו תשתית חדשה, עמוקה ויציבה, של יחסים דיפלומטיים, כלכליים ובין-תרבותיים באזור. במסגרתם, לא רק הממשלות מדברות ביניהן ומוצאות דרכים לשתף פעולה לרווחת עמיהן, אלא גם העמים עצמם מדברים ביניהם והופכים לידידים. בעיניי, זוהי מהות השלום והמציאות החדשה באזור. אנו עובדים יחד על מנת להבטיח עתיד טוב יותר לילדינו".

כשנשאל ראש הממשלה על חזונו באשר לעתיד היחסים בין האמירויות וישראל, ועל תחומי השת"פ העתידיים בין המדינות, ענה כי "היחסים בינינו לבין האמירויות מקיפים כמעט כל תחום אפשרי. כל משרדי הממשלה עובדים יחד, וכך גם חברות ואנשי עסקים רבים. משלחות משני הצדדים מבקרות בשתי המדינות מדי שבוע. אני צופה שהיחסים בינינו ימשיכו להיות הדוקים וטובים, במיוחד במישור הכלכלי. ישראל היא מדינה מובילה בטכנולוגיה ובמדע ויש לה פתרונות יחודיים ויעילים במיוחד לסוגיות שונות. בראייתי, שת"פ בתחום הבריאות והביטחון התזונתי יתפוס חלק מרכזי בשיתוף הפעולה בינינו".

השליט בפועל של איחוד האמירויות וראש ממשלת ישראל, צילום: חיים צח/לע"מ

בסיום דבריו אמר רה"מ בנט: "המסר שאני מבקש לשלוח להנהגת האמירויות ולאמירותים עצמם הוא שהשותפות והידידות בינינו הן טבעיות. אנו שכנים ובני דודים, כולנו נכדיו של אברהם. התקופה שעברה מאז החתימה על הסכמי אברהם מוכיחה זאת, והעמקת היחסים בינינו מדי יום היא נכס גדול לשתי מדינותינו ולשני עמינו, וגם לאזור כולו".

רה"מ היה צפוי להציג למארחו נתונים חדשים על פריסת המיליציות האיראניות ועל יחידות הכטב"מים שהתגלו לאחרונה על ידי סוכנויות המודיעין הישראליות. על פי בכירים ישראלים, הצעד מגיע מתוך ניסיון להרחיק את איחוד האמירויות מאיראן, לנוכח ההתקרבות האחרונה בין המדינות. עם נחיתתו באבו דאבי, התקבל רה"מ על ידי שר החוץ של איחוד האמירויות, שייח' עבדאללה בן זאיד, במשמר כבוד.

"אני מעריך את האירוח החם שלכם", אמר רה"מ לאחר נחיתתו. "זו קבלת פנים נפלאה. אני מאוד נרגש להיות כאן, בביקור רשמי ראשון של מנהיג ישראלי כאן. אנחנו מצפים לחזק את מערכת היחסים בין המדינות".

בנט ונסיך הכתר צפויים היו לדבר על הרחבת שיתופי הפעולה בתחום המסחר, התיירות וכן על נושאים מדיניים וביטחוניים. אתמול נחשף ב"ישראל היום" כי בירושלים הביעו חשש מכך שהאמירותים, שמעוניינים ברכישת כיפת ברזל ושרביט קסמים בהיקפים של מילארדים, יגבירו את הלחץ לקדם את העסקה, וזאת תוך ניצול רצונה של ישראל להפריד בין איחוד האמירויות לבין איראן, לנכוח ההתקרבות האחרונה בין המדינות.

בנט ושר החוץ האמירותי עבדאללה בן זאיד באבו דאבי, צילום: חיים צח/לע"מ

קודם לכן היום, בנט נפגש עם שר התעשייה וההיי-טק המקומי, סולטאן אחמד אלג'אבר, וכן עם שרת התרבות, נורה בינת מוחמד אלכעבי. ב-11:30 הוא ייפגש גם עם יו"ר קרן ההשקעות "מובדאלה" (Mubadala) וחבר במועצה הבכירה של אבו דאבי, ח’לדון אל מובארכ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר