שעות מתוחות ומכריעות: מקור דיפלומטי מסר לעיתון "א-דיאר" הבוקר (רביעי) שלבנון וחיזבאללה מתעקשים על שלושה עקרונות במגעים: הצורך להפסיק את המלחמה, ההגנה על הריבונות הלבנונית, והבטחה כי ישראל לא תשיג בפוליטיקה מה שלא הצליחה להשיג בשטח.
אותו מקור סבור כי השליח האמריקני, עמוס הוכשטיין, האריך את שהותו בביירות עד הבוקר כדי להעביר מסמך סופי לישראל. לדברי הגורם, הוכשטיין נתן לצוות שלו להשלים את המשא ומתן עם הצוות המקביל של יו"ר הפרלמנט הלבנוני על הפרטים הטכניים.
מקורות לבנוניים מסרו כי נקודות המחלוקת עדיין לא נפתרו וכוללות את הסוגיות הבאות: הפסקת הפעולות העוינות, יישום החלטה 1701, נסיגת ישראל מהשטחים שנכנסה אליהם תמורת נסיגת חיזבאללה אל מצפון לנהר הליטני וחזרת המפונים לבתיהם בשני הצדדים.
המקורות גילו כי "הדברים נראים מסובכים יותר מהצפוי לאור ההבהרות שסיפק הצד האמריקני בפגישות". לפי הדיווח, הקושי העיקרי הוא בשני סעיפים: הראשון נוגע לזכותם של הצדדים להגנה עצמית. הגורמים סבורים כי ישראל לא תוותר על הסעיף או תתקן אותו. יש לציין כי סעיף זה עשוי לאפשר לישראל לפעול נגד חיזבאללה אם הארגון יפעל מעבר לליטני. השני נוגע לוועדת הפיקוח על הוועדה הבינלאומית, ובמיוחד לסמכות שלה לפקח על מעברי הגבול בלבנון. לפי הדיווח, הוכשטיין לא סיפק את ההבהרות הנדרשות בנושא.
בה בעת, העיתון הלבנוני "אל-ג'מהוריה" דיווח הבוקר כי מקורות מאמינים כי סבב המשא ומתן הנוכחי שמוביל השליח האמריקני עמוס הוכשטיין יכריע את מהלך המלחמה, שכן הוא יעלה נוסחה שאמורה להשביע את רצונם של כל הכוחות הרלוונטיים, או שהמלחמה תעבור לשלבים "מדממים והרסניים יותר". המקורות סבורים שהתקיפה שלשום בצפון ביירות היתה "אינדיקציה מדאיגה" לכך.
עוד מסרו המקורות שעודכנו בפרטי הפגישות עם הוכשטיין: קיימת ספקנות לגבי ביקורו של השליח האמריקני בישראל וחשש מכך שראש הממשלה בנימין נתניהו יעלה תנאים חדשים במטרה למנוע הישג כלשהו מנשיא ארה"ב ג'ו ביידן. עם זאת, המקורות אמרו כי זה יהיה קשה, שכן קיים קונצנזוס בין טראמפ לביידן להגיע לרגיעה עוד לפני כניסת האחרון לבית הלבן.
בתוך כך, העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" המקורב לחיזבאללה דיווח כי יש הבנה לגבי כל הסעיפים המוזכרים בטיוטה. הבחינה הנוכחית נוגעת לסוגיית הדיון על הגבול היבשתי שהיתה ידועה מההתחלה.
עוד דווח כי הוכשטיין דן עם מפקד הצבא הלבנוני גוז'ף עאון בתפקידי כוחותיו שייפרסו בדרום לבנון. עאון הציג תוכנית ראשונית לכמה חודשים ואת צורכי הצבא לסיוע לוגיסטי וכספי. גורמים המקורבים לצבא לבנון מסרו כי התוכנית עדיין נמצאת בבחינה וממתינה להחלטת הממשלה על בסיס הסכם מול ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו