חופשה רומנטית לציון יום נישואין שביעי הפכה למרדף משפטי מסמר שיער: כך מצא את עצמו א', קצין מילואים שלחם בעזה, נאלץ לברוח מקפריסין בסוף השבוע בחסות החשיכה, בסיוע משרד החוץ. הסיבה: ארגון אנטי-ישראלי איתר את מיקומו בעקבות פרסומים תמימים ברשתות החברתיות.
הקצין, שזהותו ידועה למערכת "ישראל היום", הפך למטרה לאחר שסרטונים שלו מהלחימה בעזה הופצו ברשתות החברתיות. באחד מהם נשמע אומר "לא נעצור עד שנשרוף את כל עזה". הפרסום הזה הספיק לארגון הבלגי "הינד רג'אב" כדי לפתוח במצוד.
"זו הייתה אחת החוויות המלחיצות בחיי", שיתף א' בהודעה דרמטית לחבריו, שהגיעה לידי "ישראל היום". "5 דקות לפני כניסת שבת הגיע הטלפון שטרף את הקלפים - נציג ממשלתי הזהיר שהוגשה נגדי תלונה על רצח עם ופשעי מלחמה".
מאחורי הקלעים התנהלה דרמה של ממש. במשרדי החוץ והמשפטים התכנסו בדחיפות לדיונים, ולבסוף התקבלה החלטה: א' חייב לעזוב את האי בהקדם האפשרי. מיד עם צאת השבת, נמצא עבורו מקום בטיסה לישראל.
"את יום הנישואין הזה לא נשכח", כתב א' בהומור מריר. אבל מעבר לסיפור האישי, המקרה חושף פער מטריד: אף גורם רשמי - לא צה"ל, לא המל"ל ולא משרד החוץ - אינו מזהיר חיילים מפני הסכנות שבחשיפה ברשתות החברתיות בעת שהייה בחו"ל.
חיילי מילואים רבים שלחמו בעזה ממשיכים לטוס לחופשות בחו"ל, מבלי שאיש מיידע אותם על הסיכון המשפטי האורב להם. "הרגשתי שהמדינה עושה הכל כדי להגן עליי", כתב א' לחבריו, "אבל היה אפשר למנוע את כל זה בהנחיה פשוטה - 'אל תפרסמו ברשתות שאתם בחו"ל'".
זה לא המקרה הראשון. לפני חודש בלגיה פתחה בחקירה נגד חייל בעל אזרחות כפולה, ולפני חודשיים התרחש אירוע דומה בקפריסין. למרות זאת, צה"ל ממשיך להתמקד רק בטשטוש זהותם של לוחמי יחידות מיוחדות, בעוד חיילי שדה רגילים נותרים חשופים.
א' מסכם את הלקח בהמלצה לחבריו הלוחמים: "תמשיכו לטוס וליהנות, אבל אל תחשפו את היעד שלכם. ארגוני 'זכויות אדם' עוקבים אחרינו ומחכים למצוא אותנו בחו"ל. זה יכול להסתיים בסיבוך רציני". מצה"ל ומהמל"ל טרם נמסרה תגובה.
תגובת משרד החוץ: ״בעקבות נסיון של ׳תנועת ה-30 במרץ׳ - ארגון פרו-פלסטיני ששם לו למטרה להתנכל לישראלים בחו״ל - להביא למעצרו של איש מילואים ישראלי בקפריסין, פעל משרד החוץ באופן מיידי ובשיתוף פעולה עם משרד המשפטים ודאג לשובו של האזרח הישראלי לארץ בבטחה.״
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו