נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום (שלישי) עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בבית הלבן. במהלך המפגש, הביע ביידן את מחויבותו העמוקה לישראל: "אתה חבר אישי יקר. המחויבות שלי לישראל היא איתנה, ואנחנו חולקים ידידות עמוקה". ביידן אמר להרצוג בפגישה כי עושה כל מאמץ להגיע להסדר עם לבנון בהקדם.
הרצוג פתח את דבריו בעדכון על ההסלמה בצפון: "במהלך השעתיים האחרונות נרצחו שני ישראלים במתקפת רקטות מלבנון בעיר נהריה". הנשיא סיפר גם על אירוע נוסף שהתרחש מוקדם יותר, בו גננת בגן לילדים עם צרכים מיוחדים חילצה את הפעוטות בעקבות התקפת כטב"ם שהתפוצץ במקום.
בהתייחסו למצב החטופים בעזה, אמר הרצוג: "יש לנו 101 חטופים וחטופות כבר במשך 400 ימים. אני יודע שאתה עובד יום אחר יום ומחפש באופן פעיל את הפתרון לחזרתם בשלום הביתה בעודם עוברים גיהנום במנהרות עזה".
הנשיא העלה גם את האיום האיראני: "הכל מתחיל בטהרן. הכל מתחיל באימפריית הרשע, בה טהראן עם שלוחותיה, עושים כל שביכולתם כדי למחוק את היציבות והביטחון והשלום, וקוראים להשמדת מדינת ישראל ולהשגת נשק גרעיני". הרצוג הדגיש כי המאבק באיראן חייב להיות מטרה מרכזית גם בעתיד.
בסיום דבריו, העניק הרצוג לביידן מתנה - חפץ ארכיאולוגי מהר הבית בירושלים עם המילה "יוסף" חקוקה עליו, והביע את הערכתו העמוקה.
"לעולם לא נשכח היסטורית איך עמדת איתנו בשעה האפלה ביותר שלנו, שהפכה לשעה הטובה ביותר שלנו, איך הגעת לישראל כמה ימים לאחר המתקפה הברברית ב-7 באוקטובר, איך עזרת לנו ותמכת בנו במילים ובמעשים".
בתום הפגישה אמר: ״לנשיא ביידן ולי יש היכרות ארוכת שנים ובאופן טבעי שיחה כזו יש בה גם הרבה מרכיבים רגשיים. בסופו של דבר מדובר באדם ש-50 שנה לפחות מעורב בצורה אינטנסיבית מאד בחיינו. תרם תרומה מכרעת בכל תחנות חייו לביטחוננו ולטובתנו. תמיד מספר על הפגישה הראשונה שלו עם רה״מ דאז גולדה מאיר, עוד לפני מלחמת יום הכיפורים"
"הנשיא ביידן חזר ואמר לי שיעבוד קשה מאד ב-70 יום שנותרו כדי להביא מטרות להבשלה וסיום: ההסדרה מול לבנון; היציאה מעזה ושחרור החטופים כמטרה עליונה וחשובה; ההתמודדות עם איראן; התמיכה בישראל וביטחונה, נתן אמירה חשובה מאד בהקשר הזה שביטחון ישראל חשוב לו מאד.
ואני חושב שהתקופה הקרובה יהיו בה הרבה אתגרים שבוודאי קשורים לביטחון ישראל ועוד נושאים רבים וחשובים שקשורים ליחסים הבילטרליים".
ואני באתי קודם כל לומר לו תודה ולהביע הוקרה, שבסופו של דבר הברית בין ישראל לארה״ב היא נכס אסטרטגי שחייב להיות דו מפלגתי. גם דמוקרטי וגם רפובליקני. גם רפובליקני וגם דמוקרטי.״
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו