במהלך סוף השבוע הוחזרו לישראל מאמסטרדם מעל 2,000 ישראלים באמצעות עשר טיסות חילוץ, ובכך מבצע חילוץ הישראלים מהולנד הושלם - זאת לאחר הפוגרום שאירע בעיר בליל יום חמישי האחרון.
בשיתוף פעולה של גופי הביטחון יחד עם משרד החוץ, התחבורה, המטה לבטחון לאומי וחברות התעופה הישראליות שנרתמו לסייע, רת״א ורשות שדות התעופה, צה״ל והמשטרה חילצו במהלך סוף השבוע יותר מ-2,000 ישראלים ששהו באמסטרדם.
שר החוץ גדעון סער: ״מבצע חילוץ הישראלים מהולנד הושלם. הגענו לכל ישראלי שרצה לחזור מאמסטרדם". בהמשך, הודה לכל השותפים למאמצים הגדולים בנושא.
במהלך מבצע החילוץ פתחה שגרירות ישראל בהולנד חפ״ק מיוחד באמסטרדם, במקביל לפתיחת חפ״ק מיוחד במטה משרד החוץ בירושלים. צוותי שגרירות ישראל בהולנד בראשות השגריר מודי אפרים ואנשי משרד החוץ בירושלים עבדו מסביב לשעון כדי לוודא שמגיעים לכל ישראלי שנמצא בהולנד, מוודאים שכל אנשינו בטוחים ודואגים שאף ישראלי לא נשאר מאחור.
כמו כן, שר החוץ הינחה לבצע בדיקה מקיפה בנושא המענה הטלפוני לאלפי הפניות שהתקבלו בתחילת האירועים באמסטרדם והקשיים של אזרחים רבים להשיג את חדר המצב - זאת בכדי לשפר המענה לאזרחים ולמנוע השנות בעתיד.
ביקורו המדיני של שר החוץ גדעון סער בהולנד נחתם מוקדם יותר היום (שבת) בפגישה עם ראש ממשלת הולנד, דיק סכוף - זאת לאחר שהודיע סכוף על ביטול השתתפותו בוועידת האקלים בבאקו והשארותו בהולנד עקב הארועים החמורים באמסטרדם.
במהלך הפגישה הגדיר סכוף את ארועי התקיפה באמסטרדם כ״נקודת מפנה״, והביע מחויבות ברורה למיצוי הדין עם הפושעים. השניים הסכימו בדבר החיוניות והדחיפות הנדרשות במאבק באנטישמיות הגואה, החליפו רעיונות בנושא וסיכמו לשתף פעולה.
סער אמר בפגישה כי התקפות אכזריות על יהודים וישראלים לאחר שהתבקשו להציג מסמכי זיהוי שיעידו על מוצאם מזכירות תקופות חשוכות בהסטוריה וכי ישראל לא תוכל לקבל רדיפת יהודים וישראלים על אדמת אירופה.
השר סער הדגיש כי האנטישמיות החדשה ממוקדת בשלילת זכות קיומה של המדינה היהודית ובשלילת זכותה להגנה עצמית: ״האנטישמיות הזאת באה לביטוי בהתנפלות על ישראל במוסדות האו״ם ובמוסדות משפט בינלאומיים בהם נעשה שימוש פוליטי. המטרות הן זהות - דה-לגיטימציה לישראל וחתירה תחת זכותה להגנה עצמית. זה לא נעשה כלפי אף דמוקרטיה אחרת״.
השר סער הודה לראש ממשלת הולנד על ידידותו ותמיכתו בישראל והזמין אותו לקיים ביקור רשמי בישראל.
במהלך ביקורו שר החוץ גדעון סער קיים גם פגישה עם יו״ר מפלגת העם למען חופש ודמוקרטיה (VVD) דילן יסילגז וראשת עיריית אמסטרדם פמקה הלסמה.
בפגישה עם יסילגז הודה לה השר על ידידותה לישראל והציג את עמדות ישראל בנושא המלחמה בצפון ובעזה, וכן בנושא האיראני. השניים דנו גם בארועים החמורים של תקיפת ישראלים באמסטרדם, אותם הגדיר סער ״פוגרום״.
בפגישה עם ראש העיר אמסטרדם הציג סער את הכשלים לדעתו בטיפול באירועים. השניים סיכמו כי יתקיים מנגנון לשיתוף פעולה בחקירה בין המדינות שבו ניתן יהיה להעביר ולהשתמש בעדויות וראיות של ישראלים, שנפגעו בתקיפות או שהיו עדים להן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו