הדיונים על הסכם מדיני לסיום המלחמה בלבנון: מחר (חמישי) ינחתו בישראל השליח האמריקני עמוס הוכשטיין ויועצו של הנשיא ביידן, ברט מקגרק, במטרה לקדם את הדיונים על הסכם מדיני. השניים צפויים לקיים פגישות בארץ, בין היתר עם מי שמונה על ידי נתניהו לקדם את ההסכם - השר רון דרמר.
על השולחן הסכם מסגרת התחלתי להפסקת אש שבמהלכה ידונו הצדדים בהסכם לפרטיו, זאת הדרך האמריקנית להתקדם להסכם במהירות. אחרת, נראה כי הפערים בין ישראל לחיזבאללה עדיין גדולים, כאשר ישראל שומרת לעצמה את הזכות להמשיך לפעול בלבנון בגיבוי אמריקני אם חיזבאללה יפר אותו.
לא תשיג את הכוחות עד להסדרה
בשבועות הבאים תגיע לסיום הפעילות הצבאית עליה הוסכם בקבינט עם תחילת העבודה הקרקעית בלבנון לניקוי תשתיות צבאיות מכל כפרי המגע סמוכי הגבול. בזמן הזה יידרשו הצדדים להסכם לפתור את המחלוקות בעניין הסכם 1701, שישראל מעוניינת להרחיב, בעוד מהצד הלבנוני מערימים קשיים ודורשים את ההסכם כפי שהיה עד כה.
הלחץ האמריקני להתקדמות להסכם בלבנון מגיע בצד המתיחות המתמשכת מול איראן. בנושא הזה יגיע לכאן בסוף השבוע מפקד פיקוד המרכז האמריקני, מייקל קורילה כדי להיפגש עם הצמרת הביטחונית הישראלית.
גורמים ישראלים הבהירו לאורך היממה האחרונה כי ישראל לא תשיג את כוחותיה מלבנון עד להגעה להסדרה שעומדת בצרכי הביטחון של מדינת ישראל.
הנושא העיקרי עליו עומדים בצד הישראלי אל מול ההסכם הבא הוא חופש הפעולה הנדרש לישראל להמשיך ולנהל את המערכה מול חיזבאללה אם יתקרב לרצועת הביטחון שתוגדר או לחלוטין ימשיך ולהתעצם צבאית. מסרים בנושא הועברו גם לסוריה עם הבהרה כי ישראל דורשת לעצור את ציר ההברחות הספציפי הזה שמגיע מאיראן.
בתוך כך, ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי אמר כי הוא מקווה שתהיה הפסקת אש עם ישראל תוך שעות או ימים וציין כי יש "אופטימיות זהירה". "אנחנו עושים כמיטב יכולותינו כדי להשיג הפסקת אש בשעות או בימים הקרובים", אמר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו