הערוץ הסעודי, אל-חדת', דיווח כי המשלחת הישראלית קיבלה לידיה את תשובת חמאס לגבי מתווה עסקת החטופים המוצע.
לפי הדיווח, מתנהלים מגעים בקהיר לגבי ציר פילדלפי ומעבר רפיח. כמו כן הצדדים דנים בהפסקת אש זמנית, שלאחריה תהיה הפסקת אש כוללת.
המשלחת הישראלית יצאה הבוקר (ראשון) לקהיר עבור המשך המשא ומתן לעסקת חטופים. אתמול אמר מקור מצרי, הבקיא במו"מ, לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" כי הדיווחים על הצעות בדבר הקמת מגדלים או גדר מתחת לאדמה בציר פילדלפי אינם נכונים.
המשבר באיראן מחריף: קריאות תיגר בפרלמנט והסכם אסטרטגי שעשוי להתבטל
לאחר מאמצים דיפלומטיים: בוטלה הדחת ישראל מארגון הסטודנטים הבינלאומי
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
ישראל העבירה מסר נגד אחיזת ארדואן בסוריה - שתקף: "לא ישיגו את מטרותיהם"
בישראל סבורים שחמאס לא יעמוד בהסכם: "יודע שהחטופים הם תעודת הביטוח האחרונה שלו"
מנגד, המקור המצרי אמר כי יש פריצת דרך כללית במגעים. לדבריו, קהיר קיבלה כמה מהרעיונות שישראל וארה"ב הציעו. הוא הסביר כי "יש משא ומתן טכני בעניין המפות שמגדירות את מיקומי פריסת צה"ל".
לטענת המקור המצרי, ישראל הסכימה באופן עקרוני לסגת מציר פילדלפי וממעבר רפיח. עם זאת, הוא הוסיף: "ארה"ב מדברת עם מצרים על נסיגות הדרגתיות של הכוחות הישראליים מהציר וערבויות בנושא זה. אלו רעיונות שמצרים מקבלת את חלקם כפתרון פשרה, ואפשר להתבסס עליהם במו"מ לשביתת נשק שיתחיל היום בקהיר"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו