המתיחות הביטחונית באזור גברה לאחר חיסולו של איסמעיל הנייה בטהרן ביום רביעי, יממה לאחר תקיפת ישראל בביירות שהביאה לחיסולו של פואד שוקור, מפקד בכיר בחיזבאללה.
החששות הגוברים הם שהמלחמה עלולה להתרחב לסכסוך אזורי רחב יותר. איראן וחמאס האשימו את ישראל בחיסולו של הנייה בבירה האיראנית, ויחד עם חיזבאללה הבטיחו נקמה. ישראל, כזכור לא קיבלה אחריות על הפעולה ולא הכחישה אותה.
ממשל ביידן הכריז כי תגבור הכוחות הצבאיים במזרח התיכון נועד להפחית את המתיחות באזור. והנשיא ג'ו ביידן יכנס את צוות הביטחון הלאומי היום כדי לדון בהתפתחויות במזרח התיכון. ביידן, בנוסף, ישוחח עם מלך ירדן, עבדאללה.
לפי דיווח של Axios, מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, הודיע לעמיתיו ממדינות ה-G7 כי איראן וחיזבאללה עלולים לתקוף את ישראל כבר ביום שני.
יחד עם זאת, בלינקן אמר כי לא ברור כיצד הם יתקפו. הפנטגון הודיע ביום שישי כי ישלח מטוסי קרב נוספים וספינות מלחמה לאזור. "המטרה הכוללת היא להוריד את המתיחות באזור, להרתיע ולהגן מפני התקפות אפשריות ולהימנע מסכסוך אזורי", אמר סגן היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ונתן פיינר. ארצות הברית וישראל מתכוננות לכל תרחיש אפשרי, הוסיף פיינר. ארצות הברית רוצה להיות מוכנה למקרה שהמצב יחזור על עצמו, הוסיף פיינר.
בשיחה עם שר הביטחון גלנט, מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין, חזר על תמיכת ארצות הברית בישראל ובזכותה להגנה עצמית מפני איומים מאיראן, חחזבאללה, החות'ים ושלוחותיה של ידי איראן. בלינקן שוחח עם ראש ממשלת עיראק, מוחמד שיא אל-סודאני, ביום ראשון והדגיש את החשיבות שכל הצדדים ינקטו צעדים להרגעת המתיחות האזורית, להימנע מהסלמה נוספת ולקדם יציבות.
ביום רביעי קראה ארצות הברית לאזרחיה בלבנון להתחיל לתכנן עזיבה מיידית מהארץ. "זה לא תחזית של אירועים עתידיים. זה תכנון זהיר עבורם ועבור ממשלתנו", אמר פיינר ל-CBS. הממשלה הבריטית המליצה לאזרחיה לעזוב את לבנון, וקנדה הזהירה את אזרחיה להימנע מכל נסיעה לישראל, בטענה שהסכסוך האזורי מסכן את הביטחון.
ארצות הברית ושותפות בינלאומיות, כולל צרפת, בריטניה, איטליה ומצרים, המשיכו במגעים דיפלומטיים במטרה למנוע הסלמה נוספת באזור. שר החוץ הירדני, איימן ספדי, ביקר אתמול באיראן ודן בהתפתחויות האזוריות עם מקבילו האיראני, כך דווח בכלי התקשורת האיראניים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו