מועצת הביטחון של האו"ם התכנסה הלילה (בין רביעי לחמישי) לדיון מיוחד בעקבות חיסולו של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמאעיל הנייה.
על פי איראן, שביקשה לכנס את הדיון בתמיכת רוסיה ואלג'יריה החיסול "לא היה יכול להתרחש ללא אישור ותמיכה מודיעית של ארה"ב". שגריר המדינה באו"ם, אמיר סעיד אירוואני, טען כי טהרן שומרת לעצמה את זכותה להגיב בנחישות.
דיון במועצת הביטחון של האו"ם לאחר חיסול הנייהרוברט ווד, סגן הנציג האמריקני טען כי ארה"ב לא הייתה מעורבת בתקיפות ישראל בלבנון ובטהרן ביממה האחרונה וקרא לחברי המועצה "להגביר את הלחץ על איראן על מנת שתפסיק להסלים את הסכסוך נגד ישראל ובכלל באמצעות שלוחות הפרוקסי שלה במזרח התיכון".
"נגן על עצמנו ונגיב בעוצמה רבה נגד מי שפוגע בנו", אמר סגן השגריר הישראלי, יונתן מילר. ״איראן משתמשת בגרורותיה חמאס, החות׳ים, וחיזבאללה במטרה לפגוע במדינת ישראל מכל כיוון", אמר וציין את המתקפה שגרמה למותם של 12 ילדים במג'דל שמס.
"אנו דורשים שהמועצה תגנה את איראן על תמיכתה המתמשכת בטרור האיזורי ולהפעיל סנקציות נוספות על טהרן. על המועצה להכריז על משמרות המהפכה ארגון טרור כל עוד הוא מוביל מתקפות משולבות ברחבי המזרח התיכון", הוסיף.
חשש ממלחמה כוללת
"אנחנו חוששים שהאזור נמצא על סף מלחמה כוללת", אמר סגנו של שגריר יפן. סין, רוסיה, אלג'יריה ואחרות גינו את החיסול. ארה"ב, בריטניה וצרפת ציינו את התמיכה האיראנית בגורמים מערערי היציבות במזרח התיכון.
שגרירת בריטניה באו"ם, ברברה וודוורד, קראה לרגיעה ואיפוק, וחזרה על הקריאה להפסקת אש מיידית בעזה. "הדרך לשלום חייבת להיות באמצעות משא ומתן דיפלומטי. שלום ארוך טווח לא יובטח באמצעות פצצות וכדורים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו