"אחד הפשעים הנתעבים ביותר": שליחת האו״ם לענייני אלימות מינית בסכסוכים נפגשה עם נשיא המדינה

פרמילה פאטן הביעה סולידריות עם ישראל ועם הקורבנות של הפשעים המיניים שבוצעו ב-7 באוקטובר • הביקור מתקיים על רקע ביקורת קשה בישראל על התנהלות האו"ם מול קורבנות חמאס

פגישתם של נשיא המדינה ורעייתו עם השליחה המיוחדת של האו״ם לענייני אלימות מינית בסכסוכים פרמילה פאטן // צלם: רועי אברהם, מקליט: יחזקאל קנדיל

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, נפגשו היום (שני) עם פרמילה פאטן, תת-מזכ״ל האו״ם והשליחה המיוחדת של מזכ״ל האו״ם לענייני אלימות מינית בסכסוכים.

פאטן מבקרת בישראל בימים אלו, במטרה להכיר מקרוב את אירועי האלימות המינית והמגדרית שבוצעה באופן שיטתי ונרחב על ידי ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר. יחד אתה הגיעו צוותי מומחים מתחום הרפואה והמשפט.

רעיית הנשיא ושליחת האו"ם נפגשו מאוחר יותר עם קבוצת נשים מובילות מהחברה האזרחית והאקדמיה העוסקות בתחום המאבק באלימות מגדרית וזכויות נשים. עוד השתתף במפגש שגריר ישראל באו״ם, גלעד ארדן.

המפגש של רעיית הנשיא עם שליחת האו"ם, צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

"מוכנה להקשיב לסיפורים שלכם"

נשיא המדינה אמר במפגש: ״המראות שראינו ב-7 באוקטובר ממשיכים להדהד בעוצמה. צריך לחקור ולספר עליהם, ובעיקר חובה לטפל בנפגעים. אנו מודים לך על הבעת הסולידריות ועל העובדה שבאת לברר וללמוד".

פאטן אמרה: ״אחרי מה שקרה ב-7 באוקטובר, לא יכולתי לשבת במשרדי בניו יורק ולצפות מהצד. לכן, עסקתי באופן פעיל וקבוע במשימה זו ואני שמחה להיות כאן כדי להביע את הזדהותי עם ממשלת ישראל, עם ישראל, הניצולים, משפחות הקורבנות, ומשפחות החטופים".

יש לזכור כי בישראל נמתחה ביקורת קשה על מוסדות האו"ם השונים שלא הגיבו במשך זמן רב על האלימות המינית המחרידה שממנה סבלו נשים ונערות ב-7 באוקטובר. למרבה האירוניה, הדו"ח הראשון של האו"ם שעסק בנושא האלימות המגדרית בזמן מלחמת חרבות ברזל, האשים את ישראל ללא כל ביסוס בביצוע פשעים מיניים נגד נשים פלשתיניות בעזה.

"יש לי מסר חשוב אחד: אלימות מינית היא אחד הפשעים הנתעבים ביותר ויש לה השלכות הרסניות המהדהדות על פני דורות. אלימות מינית המשמשת כטקטיקה של טרור, כטקטיקה של מלחמה, נועדה לערער את היציבות, לעורר פחד, להשפיל ולעשות דה-הומניזציה לא רק של הקורבנות, אלא גם של המשפחות, החברה והאומה כולה".

אתר המסיבה ברעים אחרי ה-7 באוקטובר, צילום: אורן בן חקון

למרות שפע העדויות של ישראלים וישראליות על מעשי חמאס ב-7 באוקטובר, פאטן דיברה על הצורך לשבור את השתיקה סביב מעשים אלו. "יש לי מסר לניצולים, לעדים ולמשפחות של הקורבנות בבקשה שברו את השתיקה כי שתיקתכם תהיה הרישיון לאותם פושעים להמשיך לעשות את הפשעים הנתעבים האלה", היא אמרה, "אני כאן לשבוע, אני מוכנה לפגוש אתכם בסביבה בטוחה שתאפשר להקשיב לסיפורים שלכם, העולם צריך לדעת מה באמת קרה. הסטיגמה והבושה היא על העבריינים והקורבנות צריכים להצטרף אלינו ולהסיט את הבושה על העבריינים".

פאטן חתמה את דבריה בהבטחה: "אנחנו באמת רוצים להבטיח שיהיה לכם צדק בסופו של יום, ושנשים למעשה הנתעב הזה סוף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר