צלב קרס על דלת בית האישה שנדקרה בליון. צילום: רשתות חברתיות

גורם ביטחוני ל"ישראל היום": מאז פרוץ המלחמה סיכלנו עשרות פיגועים נגד מוסדות יהודיים בעולם

בעקבות זינוק עצום בגילויי האנטישמיות, ראש הממשלה ערך תדרוך ל־80 שגרירים זרים וביקש מהם לפעול נגד הפגיעה ביהודים במדינותיהם • "הקהילות מאוימות לעיתים קרובות מאז פרוץ המלחמה; נשתף איתכם פעולה בנושא אם תצטרכו"

ראש הממשלה נתניהו ביקש אתמול (שני) מ־80 השגרירים הזרים שתדרך, לפעול נגד גילויי אנטישמיות ופגיעה ביהודים במדינותיהם. הפניה מגיעה בעקבות זינוק עצום בגילויי האנטישמיות בעולם מאז פרוץ המלחמה, ובעקבות מידע מודעיני חם על ניסיונות ממשיים לפגע ביהודים ובמוסדות שלהם בתפוצות.

גורם ביטחוני גילה ל"ישראל היום" כי מאז פרוץ המלחמה, ארגוני הביטחון של ישראל סיכלו כמה פיגועים נגד מוסדות יהודיים ו/או ישראליים בעולם. על רקע ניסיונות אלה הוציאו המטה לביטחון לאומי ומשרד החוץ קריאה לישראלים שלא לצאת לחו״ל, אם אינם מוכרחים.

אלפים צועדים בברלין בירת גרמניה בתמיכה בחמאס %2F%2F צילום%3A רויטרס

ל"ישראל היום" נודע עוד כיראש הממשלה דן בנושא בפגישות שקיים עם ראש ה-CIA ויליאם ברנס וכי הסוגיה עלתה גם בפגישות של ברנס עם ראש המוסד דדי ברנע.

נוסף למישור המודיעיני, נתניהו בחר לפעול דיפלומטית ובשיחה עם השגרירים אמר כי "ברבות מהמדינות שלכם יש קהילות יהודיות. הן מאוימות לעיתים קרובות בתקופה האחרונה״.

נתניהו במפגש עם השגרירים בקריה, צילום: עמוס בן גרשם/ לע"מ

הוא הוסיף ואמר כי ״אנחנו מעריכים את המאמצים שנעשים כדי להגן על הקהילות היהודיות במדינות שלכם. זה חשוב מאוד. אנחנו יכולים לשתף פעולה בנושא. אנחנו גם מבקשים שהממשלות שלכם ימשיכו במאמצים האלה, משום שזה הדבר הנכון לעשות, וכפי הנראה, זה גם נחוץ בימים אלה".

כזכור, ברחבי העולם נרשמו תקריות אנטישמיות חמורות בשבועות האחרונים, בכללן המרדף אחרי ״יהודים״ בשדה התעופה בדגסטן, הרצח של אישה יהודיה בצרפת והחשד שרצח נשיאת בית כנסת בדטרויט, היה על רקע אנטישמי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...