לאחר קיפאון של שלוש שנים: תם המשבר המדיני בין סרביה וישראל

לאחר שהסרבים משכו את השגריר לבלגרד ולא החזירו אותו בעקבות הכרת ישראל בקוסובו, הנשיא אלכסנדר וויצ'יץ' הודיע כי תוך חודש יגיע שגריר חדש לארץ • שר החוץ אלי כהן ל"ישראל היום": "סרביה היא מדינה חשובה בבלקן וידידה של ישראל, נפעל ביחד על מנת לחזק את היחסים ולקדם שיתופי פעולה".

נשיא סרביה אלכסנדר וויצ׳׳יץ׳ ושר החוץ אלי כהן. צילום: שגרירות ישראל בסרביה

נשיא סרביה, אלכסנדר וויצ׳יץ׳, הודיע היום (רביעי) לשר החוץ אלי כהן כי בתוך חודש יגיע שגריר סרביה חדש לארץ.

הסרבים נמנעו מלשלוח שגריר לישראל, בעקבות ״הסכם וושינגטון״ שנחתם בשלהי ימי ממשל טרמאפ. באותו הסכם ישראל הכירה בקוסובו, שהיא האוייבת של סרביה. הסרבים זעמו, משכו את השגריר לבלגרד ולא החזירו אותו. עם זאת, התמורה לישראל הייתה פתיחה של שגרירות קוסובו בירושלים.

היסטוריה: ישראל וקוסובו כוננו יחסים דיפלומטיים (ארכיון) | משרד החוץ

נציין כי על פי ההסכם גם סרביה אמורה הייתה לפתוח שגרירות בירושלים, אולם לא עשתה זאת וגם לא מתכננת. מאז ההסכם, היחסים של ישראל וסרביה נכנסו ל״תקופת הקפאה״.

"סמל להתחממות היחסים בין המדינות"

שר החוץ אלי כהן אמר ל"ישראל היום" כי: ״לאחר שלוש שנים של קיפאון ביחסים, אנחנו מחזירים את היחסים החשובים עם סרביה למסלולם הרגיל. החלטת נשיא סרביה למנות בשבועות הקרובים שגריר לישראל היא סמל להתחממות היחסים בין המדינות".

עוד הוסיף השר: "סרביה היא מדינה חשובה בבלקן וידידה של ישראל, ואנחנו נפעל ביחד על מנת לחזק את היחסים בין המדינות ולקדם שיתופי פעולה מדיניים, כלכליים וטכנולוגים לטובת שני העמים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר