הבכיר הרפובליקני מתנגד לגישת ביידן בענייני הרפורמה המשפטית: "לאפשר לישראל לבחור לבדה את דרכה הדמוקרטית"

מושל פלורידה, רון דה סנטיס, שצפוי להכריז על התמודדות לנשיאות ב-2024, ערך מסיבת עיתונאים במסגרת השתתפותו בכנס בירושלים • בהמשך צפוי להיפגש עם הנשיא הרצוג • על איראן אמר: "ההסכם איתם נכשל, נשק גרעיני הוא סכנה לישראל ולארה"ב" • בנאומו הודיע גם על שיתוף פעולה בין פלורידה לחברת אל-על

רון דה סנטיס בישראל, צילום: אורן בן חקון

מושל פלורידה, רון דה סנטיס, שצפוי להכריז על התמודדות לנשיאות ב-2024, ערך היום (חמישי) מסיבת עיתונאים בישראל ובהמשך ייפגש עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, זאת במסגרת כנס שנערך במוזיאון הסובלנות בירושלים. במהלך נאומו, דה סנטיס הודיע על שיתוף פעולה בין פלורידה לבין חברת התעופה הישראלית אל-על, שבמסגרתו ייבנה בארץ סימולטור חדש ומתוחכם להכשרת טייסים בארץ.

דה סנטיס לצד דגל ישראל, צילום: אורן בן חקון

במסגרת הפתיחה הראשונית של מוזיאון הסובלנות, בה נחשפו לראשונה אתריו השונים של המוזיאון ואף הושקה תערוכת צילומים נדירה מקום המדינה ומרגעיה המכוננים של ישראל ב-75 שנות עצמאותה. מוזיאון הסובלנות אשר ממוקם ברחוב הלל בירושלים, נפתח למבקרים מכל הגילאים, הדתות, העדות והגוונים.

המבנה אשר מכיל שני מוזיאונים, הינו רק חלק קטן מהחלל שעתיד לשמש כמרכז תרבות וחינוך שיארח לצד הפעילות המרכזית של המוזיאון, גם קונצרטים מגוונים, מיצגי אמנות, הצגות תיאטרון איכותיות ואירועים בינלאומיים בלב ירושלים. בחזית הבניין הוקם "גן תיקון עולם" שמוקדש למנהיגים ולזוכי פרס נובל, כאשר הגן מוביל לאמפיתיאטרון גדול בן 1,000 מושבים.

הכותל המערבי. "ירושלים בירת ישראל כבר 3,000 שנה", צילום: הקרן למורשת הכותל

דה סנטיס פתח בנאום פרו-ישראלי ואמר: "זה כבוד גדול עבורנו להיות בירושלים המאוחדת כדי לחגוג את יום העצמאות של ישראל, שהיא בת 3,000 שנה ומדינה צעירה בת 75. הצהרת בלפור הכירה בזכות של העם היהודי להקים מדינה כאן בארץ. כאשר בן גוריון הכריז על המדינה הוא ידע שהסיכויים היו נגדו, אבל כמו שדוד ניצח את גוליית כך ישראל ניצחה את אויביה. לידתה המחודשת של ישראל היא אירוע היסטורי משמעותי. לא קל לשמור על דמוקרטיה במזרח התיכון".

מושל פלורידה הציג עמדה מנוגדת לנשיא ביידן בעניין הרפורמה המשפטית: "המשימה שלנו היא לעמוד עם ישראל ולסייע לה לשמור על ביטחונה, לשמור על יתרונה האיכותי, לספק לה תקציב לכיפת ברזל ולוודא שהשגרירות תמיד תהיה בירושלים. עלינו לאפשר לישראל לבחור לבד את דרכה הדמוקרטית. היא מספיקה חכמה כדי לבחור את דרכה".

דה סנטיס מנה את מלחמותיה של ישראל נגד צבאות ערב ופעולותיה נגד הכורים הגרעיניים של צבאות ערב ומאבקה נגד תנועת החרם וציין כי "בכל השנים האלה ישראל נשארה מבצר גדול של דמוקרטיה. הברית שלנו עם ישראל מבוססת על הערכים היהודים-נוצריים, שהם בסיסיים לעם האמריקני".

"איראן היא אויב משותף לישראל ולארה"ב", צילום: אי.פי

הבכיר הרפובליקני סיפר על מאמציו לדחוף להכרה בירושלים כבירת ישראל ואמר כי "זה היה רגע השיא של התקופה שלי בקונגרס". הוא הוסיף כי "ירושלים היא אכן הבירה המאוחדת של ישראל וזה הולך 3,000 שנה אחורה".

בהתייחס לתוקפנות של איראן, סיפר דה סנטיס על תקופת שירותו בצי האמריקני בעירק. "שמתי לב שרוב האבדות היו מידי מליציות שיעיות שמומנו על ידי איראן. הם הרגו מאות חיילים אמריקנים ועשו כך גם בביירות ב-1979. לנו ולישראל יש אותם אויבים. נשק גרעיני יהיה סכנה שלא נראתה כמוה באזור, זה איום על ישראל ועל אמריקה. כחבר קונגרס, אמרתי שהסכם הגרעין רק יחזק את איראן וזה מה שקרה. זרמו אליהם מיליארדי דולרים שהם השתמשו בהם כדי לממן טרור. הסכם הגרעין נכשל. צריך ללמוד מזה שאסור לחזק את איראן אלא להטיל עליה את האחריות וזה מה שארה"ב צריכה לעשות".

ג'ו ביידן. דה סנטיס מתנגד להחלטותיו, צילום: איי.פי

יוני ריס, מנהל מוזיאון הסובלנות ומנכ״ל קבוצת קולרידג׳ בשליטת משפחת מייזל: "מדובר במוזיאון ומרכז תרבותי משמעותי אשר יהווה מגדלור למיצגי סובלנות ויוביל פעילויות תרבותיות וחינוכיות, מתוך הרצון לחזק את העיר ירושלים כמוקד תרבותי עולמי בו תהיה אווירה שוקקת חיים. בימים אלו אנו משיקים תערוכת צילומים נדירה מאת האוצרת אנה פטרישיה קאהן, אשר מעניקה לנו הצצה לרגעים המכוננים של ישראל ב-75 שנות עצמאותה. זאת, לצד הפעלת מעבדה חברתית מיוחדת שבמסגרתה יתנסו הנוכחים בקידום ערכים של סובלנות ויוכלו להתרשם כבר עכשיו מהמוצגים ברוח הזו במוזיאון. אנו שואפים לעודד במוזיאון תפיסות וחברה דמוקרטית, להילחם בשורשי האנטישמיות והקיצוניות, ולקדם יציבות דתית, הרמוניה גלובלית, הגינות ואהבת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר