נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל המריאו הבוקר (ראשון) לביקור ממלכתי בגרמניה וישתתפו בטקס לציון 50 שנה לטבח הספורטאים הישראלים באולימפיאדת מינכן לצד משפחות החללים.
במסגרת הביקור שיימשך עד יום שלישי, ייפגש הרצוג עם נשיא גרמניה, קנצלר גרמניה ובכירים נוספים. הנשיא ישא דברים בפני בית הנבחרים הגרמני - "הבונדסטאג", כאמור ישתתף בטקס הממלכתי לציון 50 שנה לטבח במינכן ויבקר בליווי נשיא גרמניה במחנה הריכוז ברגן בלזן.
טרם ההמראה אמר הנשיא: "כל ביקור בגרמניה נושא איתו מטען אנושי עמוק. אנחנו נעסוק בעבר ובעתיד. אבקר במחנה הריכוז ברגן בלזן, שאותו שחרר אבי יחד עם חיילי הצבא הבריטי ב15 באפריל 1945.
החלק העיקרי של ביקורי, יהיה בטקס הזיכרון במלאות 50 שנה לטבח הנורא של י"א הספורטאים באולימפיאדת מינכן בשנת 1972. אשתתף שם עם משפחות הנרצחים, צמרת גרמניה ועם בכירי הוועד האולימפי הישראלי. אני אייצג את עם ישראל ומדינת ישראל. כמו כן, אופיע בפני הבונדסטאג הגרמני, בית הנבחרים, ואחשוף את תחושותיי המדיניות בנושאים העיקרים שעל הפרק כולל תוכנית הגרעין האיראני".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו