נתניהו: "'המטרו' של חמאס הפך מנכס אסטרטגי למלכודת מוות של מחבלים

על רקע המטחים הכבדים מרצועת עזה לעבר יישובי הדרום והעוטף, רה"מ, שר הביטחון והרמטכ"ל מסרו הצהרות משותפות בקריה בתל אביב • גנץ: "בכירי החמאס נסים ממסתור למסתור, ותושבי עזה מבינים שהם נלקחו כבני ערובה של ארגוני הטרור"

צילום: לע"מ

היום השביעי למבצע "שומר החומות", ערב חג השבועות: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי מסרו היום (ראשון) הצהרות משותפות בקריה בתל אביב.

בנאומו התייחס נתניהו לתקיפות הנרחבות של צה"ל ברצועת עזה, ובהן פגיעה במנהרות התת-קרקעיות של חמאס. "'המטרו' של חמאס הפך מנכס אסטרטגי למלכודת מוות של מחבלים", אמר.

שר הביטחון גנץ הדגיש: "היכינו חזק, ונמשיך להכות חזק בחמאס, וננצח את המערכה בעזה - אבל חשוב לא פחות, שננצח במלחמה על הבית. ערב החג, הוא הזדמנות של כל מנהיג ציבור להתעורר, וזה הזמן של כל אחד מאיתנו להתייחס אחד לשני כאל אחים ולהרגיע את הרוחות בתוכנו. אחדות וחוסן אזרחי, הם האתגרים המובילים של הימים הללו".

בהמשך אמר: "בימים האחרונים צה"ל בפיקודו ובהובלתו של הרמטכ"ל אביב כוכבי, הפך את רשת המינהור העזתית, מנהרות האמל"ח, המסתורים התת-קרקעיים למלכודת מוות. מ'מטרו של חמאס' הוא הפך ל'רכבת אל הגיהנום'. זה הישג אסטרטגי במלחמה בחמאס ששובר את התפיסה שלו ואת תורת הלחימה שלו.

"צה"ל צובר הישגים ואנחנו יודעים שבחמאס הופתעו. כבר לפני תקופה ארוכה, קיימנו שורה של דיונים במערכת הביטחון ובצה"ל, שמטרתם להכין תוכניות שישברו את מערך המינהור והפעולה של חמאס, תוכניות שיפגעו בו, באנשיו ובראשיו פגיעה קשה וכך היה.

"הסיכול שבוצע בתת-הקרקע מצא אותם לא מוכנים, בכירי החמאס נסים ממסתור למסתור, ותושבי עזה מבינים שהם נלקחו כבני ערובה של ארגוני הטרור".

הרמטכ"ל אביב כוכבי אמר: "החמאס עשה טעות ולא קרא אותנו נכון, צה"ל פועל לפי תוכנית סדורה ותוקף בעוצמה". בעקבות גל המטחים הוסיף הרמטכ"ל כי בצה"ל "עושים הכל כדי לשפר ולייעל את יכולות ההגנה מהאוויר".

נתניהו: "נעשה מה שיידרש כדי להשיב את הסדר והביטחון לעמנו"

בתוך כך, רה"מ נתניהו נתן ראיון ראשון לתקשורת הבינלאומית בתוכנית "Face The Nation" של רשת סי.בי.אס האמריקאית. "אני חושב שכל מדינה צריכה להגן על עצמה ואנו נעשה כל מה נדרש על מנת להחזיר את הסדר והביטחון לעמנו באמצעות הרתעה", אמר נתניהו.

"אם חמאס חשב שהוא יכול פשוט לירות רקטות ולשבת וליהנות מחסינות, זה לא נכון", הזהיר ראש הממשלה. "אנו מכוונים נגד ארגון טרור שמכוון נגד האזרחים שלנו, מתחבא מאחורי אזרחיהם ומשתמש בהם כמגן אנושי".

בנוגע לתקיפת הבניין שבו שכנו, בין היתר, המשרדים של סוכנות הידיעות אי.פי ואל ג'זירה, לצד מנתניהו הדגיש כי "מדובר במטרה לגיטימית".

לפני הריאיון עם נתניהו, התייחס בתוכנית למבצע "שומר החומות" גם ראש ועדת המודיעין של הקונגרס, אדם שיף, מחוקק מטעם המפלגה הדמוקרטית מטעם מדינת קליפורניה.

"אני חושב שאנו צריכים לעשות הכל כדי להגיע להפסקת אש", אמר שיף. "הממשל צריך לדחוף יותר חזק על ישראל והרשות הפלשתינית על מנת לעצור את האלימות".

הדברים נאמרו לאחר הודעת תמיכה מצד הבית הלבן בישראל בשבת האחרונה, שבה הדגישו בממשל את הזכות של ישראל להגנה עצמית. במקביל, שליחו של הנשיא ביידן למזרח התיכון האדי עמר התחיל את סבב הפגישות שלו בארץ וכבר שוחח עם שר הביטחון והמשפטים בני גנץ ועם שר החוץ גבי אשכנזי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר