הוועד המנהל של אונסק"ו, ארגון התרבות והמורשת של האו"ם, אימץ פה אחד את סדר היום (agenda items) לפיו מערכת המכפלה וקבר רחל נמצאים ב"שטח כבוש" ישראלי.
אמנם ההצבעה על ההחלטות בסדר היום לא התקיימה (נדחתה לאפריל), הרעיונות עדיין על השולחן של הארגון שהחליט לא להסיר אותן מסדר היום או לפסול אותן.
כזכור, במאי שנה שעברה אונסק"ו כי ישראל היא במעמד של "הכובש" בירושלים. עוד הוחלט, כי קברי האבות בחברון וקבר רחל סמוך לבית לחם, הם אתרים מוסלמיים בלבד. בין המדינות שתמכו בהחלטה: רוסיה סין וברזיל. מדינות נוספות שתמכו בהחלטה - איראן, מלזיה, מאוריציוס, ניגריה, סנגל, דרא"פ, בנגלדש, פקיסטן, ויאטנם, שבדיה, רוסיה, סין, ברזיל, ניקרגואה וצ'אד.
בינואר השנה החליט אונסק"ו כי מערת המכפלה תוגדר אתר מורשת עולמית פלשתיני. רוב גדול מתוך 21 שגרירי המדינות החברות בוועדת המורשת העולמית של אונסק"ו, הצביע בעד בקשת הפלשתינים להכריז על העיר העתיקה בחברון ועל מערת המכפלה כאתר מורשת עולמית פלשתיני.
ארגון אונסק"ו ידוע בגישתו האנטי-ישראלית. מאז 2009, אונסק"ו אימץ 71 החלטות נגד ישראל ורק שתי החלטות שמגנות את כל שאר המדינות יחד. ראש הממשלה בנימין נתניהו סירב באחרונה להשתתף בכנס נגד אנטישמיות, אותו ארגן אונסק"ו. "זה פשוט שערורייתי", אמר נתניהו. "אנטישמיות פעם בידלה את העם היהודי והשמיצה וגינתה אותו. היום היא מבדלת את המדינה היהודית ומשמיצה ומגנה אותה. אם אונסק"ו רוצה למחוק את אות הקין הזה, הארגון צריך לעשות יותר מ'רק לארח כנס על אנטישמיות'. עליו להפסיק לפעול בצורה אנטישמית. עליו גם לחדול מההתנהלות האבסורדית שמכחישה את הזיקה בין העם היהודי לארץ ישראל, ובין העם היהודי לבירתנו הנצחית ירושלים".
"לא משנה מה יאמרו באונסקו - הכותל המערבי אינו שטח פלשתיני כבוש, ומערת המכפלה, מקום קבורתם של אברהם ושרה, יצחק ורבקה, יעקב ולאה, אינה אתר מורשת פלשתיני. פרישתנו מאונסקו ב-2017, הייתה אמירה מוסרית ברורה של ישראל וארה"ב שלא נסבול יותר את האנטישמיות של אונסקו".
"אם וכאשר אונסקו יעצור את ההטיה שלו נגד ישראל, יפסיק להכחיש את ההיסטוריה ויתחיל להתייצב לצד האמת, ישראל תתכבד להצטרף מחדש. עד אז, ישראל תיאבק באנטישמיות באונסקו ובכל מקום אחר", אמר נתניהו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו