הגשם האחרון לא שינה את מגמת הבצורת: "הגירעון עדיין גדול"

חוקר השירות המטאורולוגי ד"ר עמוס פורת מציין כי "הגשמים שירדו שיפרו במידה מסוימת את מאזן הגשמים, אך כמות הגשם שהצטברה קטנה"

נחל צין. צילום: דודו גרנשפן

חוקר השירות המטאורולוגי ד"ר עמוס פורת, אחראי השירותים האקלימיים, פרסם היום (רביעי) סקירה על השפעת ירידת המשקעים של השבוע האחרון בכל הנוגע למצב הבצורת שבה מצויה המדינה בחורף הנוכחי. בין היתר, מתוארת תמונה עגומה של כמות הגשם שירד עד כה בחלקי הארץ השונים ביחס לממוצע: בצפון 40% עד 60%, במישר החוף ובעמקי הצפון 25% עד 50%, בהרי יהודה ובצפון הנגב פחות מ-25%.

כשהוא מנתח את פרק הגשם האחרון כתב פורת כי "הגשמים שירדו שיפרו במידה מסוימת את מאזן הגשמים, אולם הם לא הצליחו לכסות את הגירעון הגדול שקיים בכמויות הגשם המצטברות מתחילת העונה".

פורת ציין עוד: "בימים האחרונים ירדו גשמים באזורים שונים בארץ וזאת לאחר כשלושה שבועות, מאז סוף נובמבר, בהם כמעט ולא ירדו גשמים. בחלק מאזורי הארץ ירדו כמה עשרות מילימטרים מאז ה-19 בדצמבר, אולם עדיין קיים גירעון גדול הן בכמויות הגשם בחודש דצמבר והן בכמויות המצטברות מתחילת העונה".

החקלאות תיפגע?, צילום: אורן בן חקון

כשהוא סוקר את משך אירוע הגשם והתפרסותו על חלקי הארץ השונים הוא כותב כי "הגשמים ירדו בכמה גלים שביניהם היו הפוגות ארוכות. בסוף השבוע הם פקדו בעיקר את מרכז הארץ כשהכמויות הבולטות היו באזור השרון (70-60 מ"מ), אולם בהמשך הגשמים ירדו בעיקר בצפון הארץ עם כמה קווי גשם שעברו באזור ולפרקי זמן קצרים גם במרכז הארץ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר