לראשונה בוועידת האקלים: הטלת מס על גידול בעלי חיים

האירוע עסק בקידום שינוי בהרגלי האכילה ובמערכות המזון למען אקלים טוב יותר • בדנמרק הציגו השקעת משאבים רבים להפחתת פליטות גזי החממה - ואף עיגון מספר החלטות בנושא בחקיקה • בישראל נקבעו יעדים לצמצום צריכת המזון מן החי

וופקה הוקסטרה, נציב האקלים של האיחוד האירופי בוועידה. צילום: AP

במסגרת ועידת האקלים בבאקו, וכחלק מאירוע שאירגנה עמותת אנימלס בביתן הישראלי, עדכן לראשונה בוועידה חבר הפרלמנט הדני קארל ולנטין (Carl Valentin), על החלטה היסטורית שהתקבלה השבוע בדנמרק שהפכה למדינה הראשונה בעולם שמטילה מיסוי על חקלאות בעלי חיים (פרות וחזירים) - זאת בכדי להפחית את פליטות גזי החממה.

ולנטין הרחיב על ההשקעות הדניות בסקטור המזון מהצומח שהוגדלו ב-60 מיליון דולר שמצטרפים ל-100 מיליון דולר שכבר הושקעו בנושא. ולנטין סיפר על האסטרטגיות הממשלתיות שעזר לקדם, שכוללות השקעות ממשלתיות נרחבות לעידוד חקלאים ויצרנים להשתלב בתחום המזון מהצומח ועוד.

באירוע שעסק בקידום שינוי בהרגלי האכילה ובמערכות המזון למען אקלים טוב יותר, הוצגו צעדי מדיניות שונים שאומצו על ידי ממשלות בישראל, דנמרק, גרמניה, הולנד, בריטניה ועוד, במטרה לקדם בחירות תזונתיות בנות-קיימה, בריאות ונגישות כלכלית, ובשאיפה להגדיל את הייצור והצריכה של מזון מבוסס-צומח לאורך כל מערכת המזון - מהחקלאות ועד הצלחת.

ישראל במקומות המובילים בצריכת בשר ועוף לנפש. פרות רועות בשדה, צילום: מערכת feedy באמצעות הבינה המלאכותית ideogram

אדם שלימצק, מנהל אגף יחסים בינלאומיים במשרד להגנת הסביבה, הצר על מקומה המוביל של ישראל בטבלאות צריכת הבשר והעוף לנפש, והדגיש שישראל מחויבת לפעול לצמצום צריכת המזון מן החי, בין השאר במסגרת יעדים שנקבעו לתכנית הלאומית לביטחון מזון שהממשלה מגבשת בימים אלה בשיתוף המשרד, וביוזמה למכרז הסעדה ממשלתי ירוק שהמשרד שותף לה יחד עם משרד הבריאות.

עומר גינזבורג, ראש תחום סביבה ומזון באנימלס, שיתף בנאומו בפרטים על תוכנית "מתחילים את השינוי בצלחת" של העמותה, הפועלת למען בעלי החיים, (בשיתוף עמותת חיים וסביבה, משרד הבריאות והגנ"ס).

נציגי אוסטריה ונורבגיה בוועידה, צילום: Getty Images

"שמחנו לאפשר שיח בינלאומי בנושא שמעסיק אותנו באופן יומיומי במסגרת הוועידה הזאת", סיכם גינזבורג. "האפשרות לשמוע, יחד עם נציגי ממשלה שלנו המשתפים איתנו פעולה במגוון פרויקטים, על השינויים המבורכים שדנמרק הצהירה עליהם היתה מעוררת השראה. בימים אלה עובדים בממשלת ישראל על תוכנית לאומית לביטחון מזון. זאת ההזדמנות שלנו להצטרף למדינות שמובילות את הנושא, ולתמרץ את תעשיות המזון לתעדף משמעותית מזון מן הצומח - מהחקלאי ועד המסעדות והסופרקמרקט. מעודד לראות שבעולם מתחילים לדרוש מתעשיות המזון מן החי לקחת אחריות על הפגיעה שלהם בעתיד של כולנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר