מיתוס הקשירה: למה לא כדאי לקשור שקיות אשפה

פארק המיחזור "דודאים" קורא לציבור להימנע מקשירת שקיות אשפה - הדבר מקשה על תהליך המיון • קווי המיון המכני מצוידים במתקן מיוחד בעל סכינים שפותח את השקיות, אלא ששקיות קשורות חזק ולעיתים אף שקיות שמגיעות עטופות בתוך שקית נוספת מקשות על פתיחתן ומיון של הרכב הפסולת שבתוכן

אתר הפסולת החוקי ''דודאים". צילום: דודו גרינשפן

תקופת החגים חלפה, שקיות האשפה הרבות שנערמו החודש טופלו, בין השאר גם בפארק למחזור וחינוך סביבתי בדודאים, ועברו מיון לקראת מיחזור. אולם נראה כי למרות הכוונות הטובות של כולנו לסייע למחזור הפסולת כדי למנוע פגיעה בסביבה ובנו, ישנה פרקטיקה סטנדרטית שרובנו מבצעים שמתברר שהיא מקשה על המחזור.

מיחזור פסולת. קשירת השקיות מקשה על העבודה, צילום: GettyImage

מדובר במיתוס לפניו עדיף לקשור את שקיות הזבל שלנו לקראת זריקתם לפחים הגדולים. עובדי פארק בדודאים החליטו לקרוא לציבור לשנות את ההרגל הזה, שנובע לא פעם מהרצון שהפסולת לא תשפך ותייצר ריח רע. הסיבה לקריאה הזו נובעת מכך שקשירת השקיות מקשה על המחזור של הפסולת הנמצאת בהן.

למעשה שקיות זבל שמגיעות קשורות לתאר מקשות מאד על תהליך המיון. קווי המיון המכני מצוידים במתקן מיוחד בעל סכינים שפותח את השקיות. אלא ששקיות קשורות חזק ולעיתים אף שקיות שמגיעות עטופות בתוך שקית נוספת מקשות על פתיחתן ומיון של הרכב הפסולת שבשקית.

אל תקשרו את שקיות הזבל, צילום: freepik

מנגד שקיות שיפתחו בקלות יובילו לתהליך מיון יעיל יותר, וכך גם היקף חומרי הגלם למיחזור יגדל בהתאמה וינצל מהטמנה. תהליך מיחזור יעיל יותר יוביל לחיסכון במשאבים ובאנרגיה. לכן לפני שאתם משליכים את שקית האשפה לפח, הקפידו להשאירה פתוחה.

מדודאים נמסר: "אנו משקיעים מאמצים רבים בחינוך סביבתי להעלאת המודעות לתהליך הטיפול בפסולת, כמו גם להקטנת היקפי הצריכה שיובילו לשינוי מהותי בכמויות הפסולת המיוצרות בישראל והקטנת היקפי ההטמנה ומזמינים את הציבור ובעיקר תושבי הנגב שהפסולת שלהם מגיעה למיון בדודאים – להשליך פסולת בצורה מודעת ואחראית לטיפול מיטבי בפסולת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר