אסון הנפט בערבה: שאיבה מסביב לשעון // אסון הנפט בערבה: שאיבה מסביב לשעון | צילום: .

נבלמה בקשת קצא"א להפעיל את הצינור הדולף

עבודות השאיבה בשטח נמשכות - 8,500 טונות של קרקע מזוהמת פונו • חשש: גשמים שצפויים בשלישי עלולים לסחוף את הנפט למפרץ

המשרד להגנת הסביבה ואנשי קצא"א קיימו בצהריים הערכת מצב, במהלכה ביקשה החברה לחדש את זרימת הדלק לראשונה לאחר הדליפה הגדולה. במהלך הישיבה הודיע מנהל מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה, גיא סמט, לחברת קצא״א כי נאסר עליה להפעיל מחדש את צינור הנפט ממנו אירעה הדליפה עד לקבלת אישור מהמשרד להגנת הסביבה.

עד כה פונו 8,500 טון קרקע מזוהמת מהשמורה ומחוצה לה, במקביל לסיום שאיבת הנפט הגולמי מבריכות הנפט העיקריות. במשרד להגנת הסביבה ציינו כי הם נערכים לאפשרות כי שיטפונות יפזרו את הזיהום ביום שלישי הקרוב עם ירידת הגשמים. אם יתרחשו שטפונות כבדים, הם עלולים להגיע אף למפרץ אילת. עוד הוסיפו, כי כעת מתרכזות העבודות בפינוי הזיהום משמורת עברונה. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כאבי ראש, תחושת צריבה בעיניים, בחילה ובעיקר ריח רע שעוטף מכל עבר - זו המציאות שאליה התעוררו תושבי אילת ובאר אורה בסוף השבוע האחרון, בעקבות דליפת 3,000 מ"ק דלק גולמי לשמורות הטבע בערבה. 

"זה אסון אקולוגי שתפס אותנו לא מוכנים בתור תושבים", סיפר אומרי ברמי, תושב באר אורה, "הפגיעה בבעלי החיים, בעצי השיטה. יש פה הרבה משפחות שבחרו לגור בטבע ובסופי שבוע אנחנו מוצאים את השקט שלנו בטבע, יוצאים לטייל באזור, ועכשיו לקחו מאיתנו את הטבע".

כמו לברמי, גם לתושבים אחרים ביישוב הקהילתי הקטן יש רק מילים טובות על הפעילות של הגורמים המטפלים באסון. "אנחנו רואים את העבודה נעשית, את הלחץ של הגורמים להגנת הסביבה לשאוב כמה שיותר מהר את הנפט ולהחליף את האדמה", אמר התושב אלון, "חשוב לבדוק היטב איך נגרם האסון, איך נתנו לזה לקרות, אבל הכי חשוב לטפל מייד לפני שהנזק יהיה כבד יותר עם הגשמים הראשונים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...