"אין הצדקה לשביתת המורים ב-1 בספטמבר"

פחות משבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, לא ברור אם היא תיפתח במועדה • המשא ומתן בין האוצר למורים הגיע למבוי סתום, והמדינה תבקש צו מניעה

צילום ארכיון: לירון מולדובן // צילום ארכיון: לירון מולדובן

משרד האוצר צפוי לבקש הערב (שלישי) מבית הדין לעבודה צווי מניעה נגד ההשבתה הצפויה של הסתדרות המורים – המייצגת את המורים בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים ואת הגננות בגני הילדים. 

במשרד האוצר טוענים כי אין עילה מספקת להשבתת מערכת החינוך וכי בעת ממשלת מעבר יש קושי ממשי להיענות לדרישות. עוד נטען כי הסתדרות המורים דורשת לשנות את ההסכמות שעליהן היא חתומה ולמעשה חזרה בה מההסכמות. 

עוד בנושא: 

חוזרים ללימודים עם "ישראל היום"

• המו"מ בין הסתדרות המורים לאוצר תקוע

חוזרים לשנת הלימודים עם לוח, כיתה וניסיון חיים

כך תכינו את הכריך המושלם לבית הספר

מדריך החידושים בחזרה ללימודים

המשא ומתן בין נציגי הסתדרות המורים לבין האוצר החל אתמול בשעות הצהרים, אך גם בערב לא הייתה פריצת דרך – מה שהביא את המדינה לפעול משפטית כד לנסות ומנוע את השביתה. 

בשיתוף טרה

ביום חמישי בשעה 18:30 יגיעו המורים להפגין ברחבת מוזיאון תל אביב נגד מה שהם מכנים "עושק ימי המחלה וגזל הפנסיה". 

בהסתדרות המורים הגיבו בחריפות לצווי המניעה וטענו: "הפניה לבית הדין מעידה כי שלטון פקידי האוצר מעוניין להמשיך בעושק עובדי הוראה עם אישור מבית הדין. זאת באמצעות נטרול אחד מהכלים שיש לעובדי הוראה במאבק להשבה של מה שנגזל מהם שלא כדין במשך שנים.

"אנו מקווים שבית הדין לא ייתן יד לשערורייה הזאת ויאפשר לעובדי ההוראה להמשיך במאבק. אנו שבים וקוראים לראש הממשלה להתערב במשבר בדחיפות. לא ייתכן שמשבר במערכת החינוך, ערב פתיחת שנת הלימודים, לא יקבל את מלוא תשומת ליבו". נזכיר כי בהסתדרות המורים הכריזו על מגוון רחב של סכסוכי עבודה, ביניהם הפנסיה של המורים, הרפורמה בחינוך המיוחד (לטענתם משרד החינוך מקבל החלטות חד צדדיות) וכן ימי המחלה של המורים. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר