חיסון למנהלת בית ספר // צילום: דודו גרינשפן // חיסון למנהלת בית ספר

לפני החזרה ללימודים: רשימת האתגרים בחינוך מתארכת

אין דוגמה אישית: שיעור התחסנות בלתי מספק נרשם בקרב המורים • "בית הספר של החגים" בפסח ייתן מענה חלקי בלבד והתלמידים מאיימים במרד ביולי • "אנחנו כבר עייפים מהשנה הזאת"

הוויכוח והקרב סביב ההתחסנות של עובדי הוראה ומערכת החינוך ממשיכים. נתונים שפרסם אתמול משרד החינוך הראו כי המורים במגזר הערבי והחרדי התחסנו עד כה בשיעור נמוך יחסית. הנתון המעודד הוא ששיעור המורים שקיבלו חיסון ראשון נגד קורונה או שהחלימו מהמחלה מגיע ל־80% ובנוסף, שיעור עובדי ההוראה שהתחסנו בחיסון השני או שהחלימו עומד על 66%.

אלא שעדיין קיים פער גדול בין המגזרים: מהנתונים עולה כי שיעור המתחסנים הנמוך ביותר הוא במגזר הלא יהודי (ערבי, דרוזי, בדואי) ועומד על 53%. שיעור המתחסנים במגזר החרדי עומד על 59%, ושיעור המורים המתחסנים במגזר הדתי הוא 64%. במגזר הכללי שיעור המתחסנים הוא הגבוה ביותר ועומד על 74%.

מבצע החיסונים נמשך // צילום: משה בן שמחון ו-Newsenders

צריך לזכור כי במערכת החינוך יש עובדים נוספים כמו סייעות, אבות בית, מזכירות - באשר לחלק מהם אין נתונים ולא כולם התחסנו. בימים האחרונים היו כמה מקרים שבהם מורים שלא התחסנו נדבקו בקורונה והכניסו לבידוד את כל תלמידי כיתתם. אתמול הודיעו במשרד החינוך כי בשבוע שלפני חג הפסח יופעלו "בתי הספר של החגים". אלא שהשנה, בניגוד לפעמים קודמות, יש שתי בעיות - הראשונה היא שהשנה המסגרות לא יופעלו עבור תלמידי כיתות ג' אלא רק גני הילדים וכיתות א'-ב'. הסיבה לכך היא מחסור בתקציב. בנוסף, בשל הבחירות, המסגרות יפעלו רק ארבעה ימים ולא חמישה.

למעשה, התלמידים ייצאו לחופשת הפסח ביום שישי, 19 במארס, כשביום ראשון, 21 במארס, יחלו לפעול המסגרות של פסח. ביום שלישי, 23 במארס, יהיה יום שבתון בשל הבחירות, והקלפיות יוצבו בבתי הספר. התלמידים שירשמו לתוכנית יגיעו ליומיים נוספים לאחר יום הבחירות (24-25 במארס).

חשש ממרד ביולי

בעוד שר החינוך וראש הממשלה בישרו על לימודים ביולי, במועצת התלמידים והנוער הארצית מוחים על הארכת שנת הלימודים ביותר מחודש. לטענת הגוף שמייצג את התלמידים, מדובר באבסורד ואף ציינו כי הם לא יקבלו עוד גזירה שכזאת. יש לציין כי במשרד החינוך כבר הודיעו כי התלמידים לא יהיו מחויבים להגיע לבתי הספר ביולי.

"אף אחד לא ירצה להגיע לבית הספר ביולי, בטח לא תלמידי חטיבות הביניים או התיכונים", אמרה יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית החדשה יובל גודקר (17). "התלמידים כבר עייפים, היתה להם שנה מפרכת. אף אחד לא ירצה להאריך את הסבל הזה בעוד חודש".

כזכור, על פי התוכנית, החופש הגדול יקוצר ובחודש יולי יתקיימו לימודים מלאים מגני הילדים ועד י"א. עיקר המאמץ ירוכז בפערים בשפה, מתמטיקה, אנגלית ומדעים. אלא שהמורים לא יהיו מחויבים ללמד כך שבחלק מהמקרים יובאו אל הכיתות סטודנטים או מדריכים ללא הכשרה. "אם יביאו לכיתות אנשים שהם לא מורים ושלא למדו מתמטיקה או אנגלית ולא הוכשרו כיצד ללמד, זה יהיה מגוחך. הם לא באמת יוכלו להשלים את הפערים. אף אחד לא באמת מוכן לשנה הבאה, בטח לא התלמידים שיעלו לכיתות י"א או י"ב ויצטרכו לגשת לבגרויות". לדבריה, אף אחד במשרד החינוך לא שאל מה דעתם: "כרגיל מקבלים את ההחלטות שנוגעות אלינו מעל הראש שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...