מערכת החינוך נערכת ל"מבצע אנטיגן", שבמסגרתו היא מתכוונת לחלק ערכות לבדיקות קורונה מהירות ל-1.9 מיליון תלמידים, במטרה שהבדיקה תתבצע על ידי ההורים כ-48 שעות לפני פתיחת שנת הלימודים.
מדובר במבצע לוגיסטי גדול וספק אם משרד החינוך יוכל לעמוד ביעד. לצורך זה, מתכוונים במשרד החינוך לעשות שימוש בחברות שילוח - ובפלטפורמה שבאמצעותה מעבירים את בחינות הבגרות לבתי הספר.
אלא שיש עדיין קצוות מסובכים: ראשית, הבדיקות עדיין לא נמצאות אצל משרד הבריאות. כלומר, פחות משבועיים לפתיחת שנת הלימודים עדיין לא ניתן להתחיל במבצע. בה בעת, טרם ידוע מי יחלקו את הבדיקות ב בתי הספר. כלומר, אם יהיו אלה המורים או עובדים של הרשות המקומית. כמו כן, טרם ברור באילו שעות יהיה ניתן לאסוף את הבדיקות, בהתחשב בעובדה שהורים עובדים בבוקר.
אתגר נוסף נוגע לגני הילדים שמפוזרים ברחבי העיר. מנכ"ל משרד החינוך יגאל סלוביק טען כי החלוקה לגנים תתבצע על ידי השלטון המקומי והרשות המקומית, שלקחו על עצמם את האחריות הלוגיסטית לחלוקה לגנים. עם זאת, מנהלי חינוך רבים ברשויות המקומיות מחו על כך בכנס שהתקיים עם המנכ"ל, וטענו כי זה על סף הבלתי אפשרי, בהתחשב בעובדה שיש רשויות מקומיות שבהן יש מאות ואלפי גנים. כך, למשל, בירושלים יש 2,500 גני ילדים; בתל אביב יש 738 גני ילדים; בחיפה יש 500 גני ילדים; ובראשון לציון - 381 גנים.
הבדיקות צפויות להגיע עד מוצאי שבת לישראל. הן יובלו למרכז לוגיסטי של צהל, שם הקרטונים יפורקו והבדיקות וייארזו כל בדיקה בנפרד עם דף הסבר להורים. לאחר מכן, הבדיקות יעברו אל חברת השילוח שזכתה במרכז - והיא תפיץ אותן אל בתי הספר על פי רשימות וכמויות שיקבלו ממשרד החינוך. מי שאחראי לחלק את הבדיקות להורים זו הרשות המקומית.
בדיקת האנטיגן היא קלה יחסית, שבה לוקחים את המטוש, עושים עשרה סיבובים בכל נחיר, שמים את המטוש בתוך חומר - ובתוך עשר דקות מקבלים תשובה.
ספק בנוגע להורים
בימים האחרונים עולה שאלת מידת שיתוף הפעולה של ההורים, שכן אף אחד לא מחייב אותם לעשות לתלמידים בדיקות קורונה. מנכ"ל משרד החינוך, יגאל סלוביק, אמר: "כל מי שיימצא חיובי - מצופה מהוריו שלא ישלחו אותו ללימודים. אני סומך על ההורים במדינת ישראל, כל מי שיגיד אחרת - אתווכח איתו. אוי ואבוי לנו כמערכת חינוך אם נטיל דופי בהורים. אני מציע להיות אופטימיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו