התעקשות, נחישות והאמונה בעצמו הובילו את רון, תלמיד על הרצף האוטיסטי, להישג יוצא דופן. בעוד תלמידים רבים היו מעדיפים לדלג על בחינת הבגרות באנגלית, רון התעקש להיבחן - וכנגד כל הסיכויים קיבל ציון מושלם של 100.
סיפורו של רון, בן 20, מתחיל בישראל. בגיל חמישה חודשים עבר עם משפחתו לארצות הברית, שם בגיל שנתיים אובחן עם אוטיזם. לפני חמש שנים חזרה המשפחה ארצה והוא החל ללמוד בבית הספר רמת אפעל של בית אקשטיין מקבוצת דנאל.
"הגיע למשרד שלי מדי יום וביקש הזדמנות"
כחודשיים לאחר כניסתה לתפקיד, קיבלה מנהלת בית הספר טליה זלינגר ברזלי בקשה יוצאת דופן מרון: להיבחן בבחינת הבגרות באנגלית כמו תלמידים בחינוך הרגיל.
"בתחילה נאלצתי להסביר לו שאין בבית הספר מורים שיכינו אותו לבגרות ושכרגע הדבר אינו אפשרי," משחזרת זלינגר. "אך רון לא ויתר. במשך חודש שלם הגיע מדי יום למשרד שלי וביקש שוב ושוב לקבל הזדמנות".
הרגע המכריע הגיע כאשר המנהלת הציעה לו לנסות לפתור בחינת בגרות של 5 יחידות באנגלית, כדי לבחון את רמתו. "באופן די מדהים, רון החזיר את הבחינה פתורה לאחר פחות משעה, עם ציון מושלם של 100", היא מספרת בהתרגשות.
מסע להגשמת חלום
ברגע זה, הבינה טליה שעל בית הספר למצוא דרך לאפשר לו להגשים את חלומו. מכאן, החל תהליך מורכב שנועד לאפשר לרון ולתלמידים נוספים בבית הספר להיבחן בבחינות הבגרות ולהוכיח את יכולותיהם. גם משרד החינוך התגייס לעניין וליווה את התהליך.
בחינת הבגרות ברמת שלוש יחידות התקיימה בחודש ינואר, והתוצאה של רון הייתה מרשימה במיוחד - 100 נקודות.
"היה לי כייף לעשות את הבחינה, זה היה לי מאוד קל כי זו שפת האם שלי, אני נולדתי בארצות הברית", מספר רון בצניעות.
חלומות לעתיד
אך ההישג באנגלית הוא רק תחילת הדרך עבור רון. "אני רוצה לעשות 5 יח' ואחר כך אני מעוניין לעשות תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה. החלום שלי הוא לעבוד בתור מתכנת או מנכ"ל בחברת מייקרוסופט", הוא מצהיר בביטחון. "אני גם רוצה לעשות בגרות במתמטיקה", הוסיף.
לדברי המנהלת זלינגר-ברזלי: "המקרה הזה מדגיש את חשיבות ההנגשה של בחינות הבגרות עבור אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, ואת יכולתם של תלמידים אלו להגיע להישגים מרשימים, בדומה לבני גילם במסגרות החינוך הרגילות".
"אני רוצה להודות לצוות החינוכי על העבודה הקשה והמסירות", היא מסכמת. "אני בטוחה שההצלחה הנוכחית תהווה מודל לתלמידים נוספים בעתיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו