המאבק על הרפורמה במערכת המשפט מגיע גם לקמפוסים ולמוסדות להשכלה גבוהה: לאחר ההפגנה אמש וההפגנה המתוכננת בסוף השבוע הקרוב, סטודנטים - גם אלה שתומכים ברפורמה וגם כאלה שמתנגדים לה - צפויים לקיים מחר (ראשון) הפגנות במוסדות.
גוף חדש בשם ״מחאת הסטודנטים״, פרסם היום הודעה שלפיה "אלפי סטודנטים ישביתו מחר את הלימודים למשך שעה ויקיימו הפגנות בקמפוסים נגד ההפיכה המשטרית". לדבריהם, מעל לעשרה מוסדות אקדמיים מכל רחבי הארץ, ובהם אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת רייכמן, העברית בירושלים והטכניון הסטודנטים ייצאו משיעורים, ישביתו את הלימודים למשך שעה, בין השעות 13:30-12:30.
את ההשבתה והפגנות המחאה מובילה קבוצת ״מחאת הסטודנטים״, שטוענת כי מדובר בהתארגנות עצמאית ללא זיהוי מפלגתי או ארגוני אחר. לטענתם, "ההשבתה וההפגנות מחר מהוות את יריית הפתיחה למאבק ארוך, נחוש ובלתי מתפשר בהפיכה המשטרית אשר צפוי לכלול פעולות מחאה רבות ומגוונות בתקופה הקרובה בתוך הקמפוסים ומחוץ להם".
הם אף מסרו כי "זהו מאבק בלתי מתפשר על העתיד שלנו מול ממשלה, שבשם עריצות הרוב, מאיימת לרמוס את הדמוקרטיה, ובהמשך, ללא רסן וללא בלמים, לפגוע בשוויון ובחופש של קבוצות רבות בחברה הישראלית. אנחנו נחושים לעצור את הטירוף וזוהי רק ההתחלה. נפגין מחר בהמונינו ונקרא בקול גדול - לא להתגברות על בית המשפט".
"לא נעמוד מנגד"
אך מנגד, גם סטודנטים שתומכים ברפורמה מתכוונים להביע תמיכה בתוך הקמפוסים. סטודנטים ופעילים של "אם תרצו" בקמפוסים מתכוונים לקיים אירועי תמיכה תחת הכותרת "המרד לא יעזור, הרפורמה חייבת לעבור".
לטענתם, הדבר נעשה לאור הקריאות וההסתה למרד אזרחי מצד נבחרי ציבור, בכירים לשעבר במערכת המשפט ואף סטודנטים. הם ציינו כי עצרת התמיכה בתיקון מערכת המשפט תתקיים בסימן: "שומרים על הדמוקרטיה. סטודנטים בעד הרפורמה במערכת המשפט. המרד לא יעזור - הרפורמה חייבת לעבור!".
עצרות התמיכה צפויות להתקיים בחמישה מוקדים: אוניברסיטת ת"א, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן, הטכניון והאוניברסיטה העברית.
שי רוזנגרטן, ראש אגף פעילים בתנועת "אם תרצו": "לא נעמוד מנגד בשעה שאנשי ציבור קוראים למרי אזרחי, ואזרחים מפגינים עם דגלי ארגון טרור ומשווים את שר המשפטים לנאצי. הבחירות הוכרעו, רוב העם תומך בתיקון מערכת המשפט, הגיע הזמן להתקדם ולשמור על הדמוקרטיה במדינה שלנו".
בתוך כך, אלחנן פלהיימר, יו״ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, שלח איגרת לכל הסטודנטים, ובה כתב כי ההתאחדות לא תצטרף למאבק: "לפני כשנה פנו אלינו גורמים רבים בקריאה להפגין נגד ממשלת לפיד–בנט, תשובתנו אז הייתה לא. התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית מייצגת את כלל הסטודנטים ורבים מהם, לא קומץ קטן, תמכו בממשלה".
לדבריו, לא ראוי שההתאחדות הסטודנטיאלית תארגן מחאות נגד ממשלה שחלק לא מבוטל מהציבור אותו מייצגת תומך בה: "כעת, לאחר שהוחלפה הממשלה, פנו אלינו שוב מספר גורמי חוץ בדרישה 'צאו להפגין'. גם הפעם תשובתנו הייתה זהה. ישנם סטודנטים, שוב - לא קומץ קטן, שתומכים בממשלה וגם ברפורמה המשפטית שהיא מקדמת".
הוא סיכם כי: "בהפגנות הנוכחיות, ההתאחדות, כגוף המייצג של כ-400 אלף סטודנטים וסטודנטיות במדינת ישראל, לא תיקח צד ולא תיכנע ללחץ הפוליטי או לעמדותיו של מאן דהוא".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו