מחנכת משמיים: צנחה עם תלמידה ממטוס למרות פחד הגבהים שלה

המחנכת מורן כהן-חוג'ה רצתה להוכיח לתלמידה כי הרצון מנצח כל פחד: "אני יודעת שאחר כך הם יאמינו בעצמם" • התלמיד הצונח איתן סיכם: "עם מורה כמו מורן, ברור לי שאוציא בגרות מלאה"

המחנכת מורן כהן-חוג'ה ותלמידה איתן יוסף מיימוני, צילום: ללא קרדיט

המחנכת מורן כהן-חוג'ה מתיכון אמית בקרית מנחם שבירושלים צנחה צניחה חופשית למרות פחד הגבהים שלה, רק כדי להוכיח לתלמיד שלה, איתן יוסף מיימוני, שאפשר להתגבר על מכשולים.

מיימוני יצא עם קבוצת המנהיגות בבית הספר לטיסה בשמי הארץ. אז החליט שהוא רוצה לעשות צניחה חופשית – ביחד עם המחנכת שלו ביום החופשי שלה. "חשבתי שהיא תראה בזה בדיחה ולא חלמתי שהיא תסכים", סיפר. אבל כהן חוג'ה הפתיעה: "אני מתה מפחד, אבל אם זה חשוב לך – אני באה", אמרה לו.

כהן חוג'ה אומנם עשתה צניחה חופשית, אבל היה זה לפני 20 שנה לאחר הטיול הגדול. מאז היא פיתחה פחד גבהים, ולדבריה "מצאתי את עצמי מפחדת ללכת עם הילדים אפילו לגלגל הענק בלונה פארק. אבל בשביל איתן הייתי מוכנה לעלות לשמיים".

"זה היה חשוב לי. כשתלמיד שלי מבקש משהו ואני יכולה לעמוד בו – אין מצב שלא אעשה הכל בשבילו", הוסיפה כהן-חוג'ה. "כי אני יודעת שאחר כך הם יאמינו בעצמם, ישקיעו בלימודים ויבנו את עצמם לחיים טובים יותר, למען התלמידים שלי אני נותנת את הלב ואת הנשמה".

"כשתלמיד שלי מבקש משהו ואני יכולה לעמוד בו – אין מצב שלא אעשה הכל בשבילו". המחנכת מורן כהן-חוג'ה בזמן הנחיתה, צילום: ללא קרדיט

בסוף השבוע שעבר, מורן ואיתן קיבלו הדרכה, עלו על מטוס וצנחו כל אחד עם מדריך באזור ים המלח. "בהתחלה פחדתי, אפילו חשבתי לא לקפוץ מהמטוס", מודה מיימוני. "הצניחה הייתה חוויה מטורפת שלא אשכח בחיים. אני מאמין שאין עוד מישהו בעולם שהצליח לצנוח עם המחנכת שלו, עכשיו ברור לי שעם מורה כמו מורן, אני אוציא בגרות מלאה".

איתן מספר כי הצניחה שינתה אצלו את התפיסה על בית הספר: "עד עכשיו למדתי 'חצי קלאצ' וגם היו לי מחשבות לעזוב את בית הספר וללכת לעבוד. אחרי הצניחה המשותפת אין לי ברירה ואני מרגיש מחויב להיות בלימודים ולהוציא בגרות". לדבריו, המחנכת מורן מתקשרת אליו כל בוקר להעיר אותו ולוודא שיגיע לכיתה: "היא לא מוותרת לי ולחברי על הצלחה בלימודים".

מורן היא לא מורה סטנדרטית. בעברה הייתה רשג"דית בצופים, מדריכת חי"ר בצבא ואחרי השחרור למדה בבצלאל ועסקה בצילום. "חברה הציעה לי לעשות תעודת הוראה וללמד צילום", היא מספרת. "את הסטאז' עשתי באמית טכנולוגי - והתאהבתי בחינוך. כשהמנהלת קראה לי וביקשה שאהיה מחנכת, לא יכולתי לסרב".

מנהלת בית הספר, בת שבע סיגאווי, מספרת: "מורן היא הרבה יותר ממורה. היא סמל למסירות אהבה ואכפתיות מכל תלמיד. אני זוכה יום יום לנהל צוות מורים שרואה בתלמידים את כל הטוב שבהם ומוכן לעשות הכל כדי שיצליחו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר