זירת הפיגוע | צילום: דוברות איחוד והצלה

פיגוע דקירה בשייח' ג'ראח: בת 26 נפצעה קל, המחבלת נעצרה לאחר מרדף

האישה נדקרה לצד ילדיה על ידי נערה שנמלטה מהמקום ונתפסה בבית ספרה לאחר מרדף משטרתי • צוותי מד"א העניקו לנפגעת טיפול רפואי ופינו אותה לבית החולים הדסה הר הצופים • בבית החולים מצבה הוגדר קל: "הפצועה הייתה מודאגת, אבל די מהר העניינים הסתדרו"

פיגוע דקירה בשייח' ג'ראח: אישה בת 26 נדקרה הבוקר (רביעי) בצומת הכניסה לשכונה, סמוך לקבר שמעון הצדיק על ידי נערה פלשתינית כבת 15. צוותי מד"א העניקו לה טיפול רפואי והיא פונתה לבית החולים הדסה הר הצופים במצב קשה ובבית החולים מצבה הוגדר קל. כוחות משטרה החלו במרדף אחר המחבלת שנמלטה, ותפסו אותה בבית ספרה.

האישה נדקרה כשהייתה בדרך עם ילדיה לבית הספר, שלא נפגעו ונשארו בהשגחת השוטרים במקום. רגע לאחר שנדקרה שאלה הפצועה: "איפה הילדים שלי?". מבית החולים הדסה הר הצופים נמסר: "אל יחידת הטראומה במחלקה לרפואה דחופה בהדסה הר הצופים פונתה, על ידי מד"א בת 26 שנפגעה בגב בפיגוע דקירה. מטופלת בהכרה מלאה ובמצב קל".

הצעירה החשודה בדקירה, צילום: מצלמות אבטחה

פרופ׳ חגי מזא"ה, מנהל המחלקה הכירורגית בהדסה הר הצופים, תיאר את מצבה של הפצועה בפיגוע הדקירה הבוקר בירושלים: "מד"א הביאו ליחידת הטראומה בהדסה הר הצופים פצועה עם דקירה בגב עליון. ייצבנו אותה, ניתן היה להוציא את הסכין, להעביר אותה לבדיקות הדמיה שהיו תקינות ולכן מצבה מוגדר קל. לשמחתנו, הפציעה הייתה שטחית. אני מניח שצפויה לה התאוששות טובה ומהירה. הסכין הייתה גדולה מאוד באורך של כ-30 ס"מ כאשר רק הקצה הקדמי שלה היה תקוע בגב. הפצועה הייתה נסערת מאוד. זה מובן כי היא נדקרה בזמן שהיא הובילה את הילדים שלה. היא הייתה מאוד מודאגת, אבל די מהר העניינים הסתדרו".

הפראמדיקים של מד"א משה קורדובה ודודי גור סיפרו: "כשהגענו למקום ראינו סמוך לכניסה לקבר שמעון הצדיק אישה עם ילדים שהייתה בדרכה להביא אותם למסגרות כשהיא דקורה. היא הייתה בהכרה מלאה והתהלכה. הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותה בדחיפות לבית החולים כשמצבה קשה ויציב. בדרך היא תקשרה איתנו. הילדים לא נפגעו ונשארו בהשגחתם של השוטרים במקום."

הפיגוע היום הוא השלישי במהלך חמשת הימים האחרונים. במוצ"ש מחבל דקר צעיר חרדי סמוך לשער שכם ובתוך דקות נוטרל על ידי לוחמי מג"ב. כמו כן, שלשום בשעות הבוקר, נער בן 16 משכם התנגש עם רכבו בעמדה של מאבטח במחסום תאנים שבשומרון. המאבטח נפצע קשה והמחבל חוסל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...