"בשעה מאוחרת של הלילה בתחילת ינואר התקשר אלי חבר מאחת מחברות איתורי הרכב", מספר יוסף חיים מגנזי, הבעלים של חוות מגנזי, בעודנו מביטים על "ציר ההברחות" - הציר שעובר ממחסום רנטיס, דרך הכפר קיביה ועד נעלין, רצוף כולו מגרטות רכב בלתי חוקיות.
"תשמע", אמר לו החבר, "אנחנו מזהים רכב שנגנב שעבר לצד שלכם, ממש מתחת לחווה. תוכל להסתכל?".
מגנזי עלה לגבעה ושם, מול עיניו, היו שני אורות בוהקים. הרכב הגנוב התקדם באין מפריע בחשיכה, בדרך למגרטת הרכב. "אני רואה את הרכב", דיווח החוואי ולבקשת חברו יצא למרדף מהיר אחר כלי הרכב, תוך שהוא מזעיק את המשטרה. "תפסנו את הרכב רגעים לפני שמכשיר האיתור פורק".
עתירה ראשונה מסוגה תוגש השבוע לבג"ץ על ידי רגבים כנגד מגרטת רכב בלתי חוקית, אחת מתוך עשרות רבות שמפעילים הפלשתינים בכל רחבי יהודה ושומרון. מגרטות אלו, שאותן מקימים פלשתינים, פועלות לרוב בסמוך מאוד לגדר ההפרדה, משתי סיבות מרכזיות - תיקון רכבים ישראליים מהצד השני של הקו הירוק ורכישת רכבים ישנים שמורדים מהכביש, וטיפול מהיר ברכבים גנובים.
בשבוע שעבר הגענו עם אנשי רגבים לאחד המוקדים המשמעותיים ביותר של גניבת רכבים ממרכז הארץ. דרך מחסום רנטיס, במרחק קצר ביותר מהעיר שוהם, הגנבים דוהרים במהירות מסחררת לציר שנמשך מהכפר קיביה, שמוכר מפעולת התגמול של יחידה 101, עד נעלין. יוסף חיים אומר כי הדרך ממחסום רנטיס למגרטות אורכת חמש דקות. "במהירות של 150 קמ"ש?", אני שואל, והוא מגחך ואומר "הרבה יותר מהר".
השיטה שבה עושים הגנבים שימוש אינה מסובכת במיוחד. הם חודרים באופן בלתי חוקי לתוך הקו הירוק דרך מעבר רנטיס, גונבים רכב מאחת מערי המרכז ולאחר מכן דוהרים בחזרה לאזור בנימין. המרחק הקצר, והעובדה שהכניסה לתחומי יו"ש אינה כוללת בדיקה באופן רציף, הופכת את ההיעלמות במרחב הכפרים לקלה במיוחד. לפני כמה שבועות פגע נהג רכב באחד מביתני הבידוק במעבר בעת ניסיון להימלט משוטרים. בנס לא היו נפגעים באירוע.
"האזור הזה הוא מערב פרוע של ממש", אומר מנש, רכז השטח של אזור יו"ש בתנועת רגבים. בשטח שממוקם בין כביש 465 "חוצה בנימין" לבין בסיס מתקן אדם וגדר ההפרדה, פועלות לא מעט מגרטות בלתי חוקיות. מלבד העובדה שהן מזהמות את השטח וכמובן פועלות באופן לא חוקי, הן גם משמשות מתחמי פירוק לרכבים הגנובים. בתוך דקות בלבד מרגע הגעת הרכב בדהרה מפורק מתקן האיתור שבו, ולא ניתן למצוא אותו.
החווה של מגנזי, שנמצאת במיקום אסטרטגי ביותר בשטח, אמנם לא נועדה לפעול כנגד גנבי רכב, אך דה־פקטו היא מסייעת לפעולות נגדם. אנשי החווה מזהים את הרכבים הגנובים, מדווחים למשטרה ולצבא (אף שאלו לעיתים מתקשים להקצות לנושא את המשאבים הנדרשים), ומשתפים פעולה עם חברות האיתור כדי למצוא את המכוניות.
חלקים בלי מעקב
המגרטה שנבחרה לעתירה הראשונה ממוקמת מעל כביש 446, בסמוך לצומת עופרים. בניגוד למגרטות אחרות באזור, מגרטה זו לא נמצאת בעומק השטח אלא על הכביש הראשי. בימי שבת המגרטה עמוסה בישראלים שמגיעים לתקן את המכונית בזיל־הזול. לא ידוע מהו מקור החלפים, אם מדובר ברכבים שהורדו מהכביש או בחלפים גנובים, ומכיוון שהמגרטה כולה מתנהלת באופן בלתי חוקי, לא ניתן לעקוב אחריהם.
"המגרטות נהנות גם מרכבים גנובים, שלעיתים נגנבים בהזמנה מצד בעלי מוסכים בתוך הקו הירוק, וגם מהעובדה שבישראל מעדיפים להתעלם מרכבים שמורדים מהכביש ולא נותנים פתרונות מספקים לבעליהם", מסביר מנש את עומק הבעייתיות של פעילות המתחמים הבלתי חוקיים, בעודנו נוסעים לעבר המגרטה שנגדה מוגשת העתירה.
אנו פונים לתוך המגרטה ויורדים מהרכב. העובדים ככל הנראה חושדים בנו שאנחנו אנשי שב"כ או משטרה ומשתפים פעולה, תוך שהם עוקבים אחרינו בעודנו מסתובבים באזור. "אני מהכפר פה ליד", אומר אחד וכשאנו שואלים מי הבעלים של המקום הוא משיב "זו בעלות משותפת - ישראלי מאלעד ופלשתיני מהאזור". כשאנו מתקדמים בחזרה לרכב הם הולכים אחרינו, כביכול על מנת לעבוד על רכב מרצדס ישראלי שעובר שיפוץ נרחב. "זה היה מונית", הם מסבירים בעודם מכניסים לרכב, שעבר עבודות פחחות מאסיביות, מצבר חדש.
"לשמור על חוקי המדינה"
העתירה של רגבים הוגשה כנגד שר הביטחון ישראל כ"ץ, השר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ', אלוף פיקוד מרכז אבי בלוט, ראש המינהל האזרחי תא"ל הישאם איברהים, קמ"ט איכות הסביבה לב סטרנין והממונה על הרכוש הנטוש והממשלתי יוסי סגל, בדרישה למתן צו על תנאי בנושא.
בעתירה מתבקשים המשיבים להסביר "מדוע אינכם נוקטים בכל הפעולות הנדרשות לשם אכיפת חוקי השמירה על אדמות ונכסי המדינה, חוקי התכנון והבנייה וחוק הגנת הסביבה, באמצעות הוצאת צווי פינוי, הפסקת עבודה, הריסה ואיסור שימוש כנגד פעילותה של מגרטת רכבים בלתי חוקית מזהמת אשר הוקמה בסמוך לצומת עופרים.
כ"ץ וסמוטריץ' ביקרו באיו"ש: "לא נאפשר את ניסיון הרש"פ לפגוע בהתיישבות"
סגנית נשיא הגוש השלישי בגודלו בפרלמנט האירופי: "עומדים לצד ישראל ולצד ההתיישבות"
פרסומת | הכרטיס הזול שיכול לעלות לכם ביוקר
יצרו מטענים מאולתרים והשליכו בקבוקי תבערה: חוליית מחבלים סדרתית נעצרה ביו"ש
"האובססיה לבנייה לא תואמת את רצון הציבור": נחשפים ממדי העזיבה מיו"ש
"הפלישה לאדמות המדינה וביצוע העבודות הבלתי חוקיות נעשים בתוך שטח C הנמצא בשליטה ישראלית אזרחית וביטחונית מלאה, באופן הפוגע בזכויות הציבור והמדינה בקרקע", נטען בעתירה. טרם הגשת העתירה נעשו לא מעט פעולות כדי לגרום לאכיפה במקום, אך ללא פעולות אפקטיביות בשטח. "לפנינו השתלטות חצופה על אדמות מדינה מוכרזות – אך היא איננה מטופלת על ידי רשויות האכיפה ומאפשרת, תוך מחדל חמור, השתלטות על משאבי הציבור שלא כדין", כתבו ברגבים ודרשו לפעול כנגד המגרטה.
ראש המועצה האזורית בנימין ויו"ר מועצת יש"ע ישראל גנץ: "עבריינות ומפגע סביבתי הם מפגע בטחוני. חובה על מערכת אכיפת החוק למגר תופעות של עבריינות תעשייתית שמפעילים ערביי הסביבה. הקשר בין מפעלים בלתי חוקיים לטרור הוא קשר ישיר. אנו מצפים מרשויות החוק לפעול בנושא ללא דיחוי".
המגרטות באזור בנימין אינן לבד. יש שלושה מרכזים משמעותיים שבהם פועלות מגרטות בלתי חוקיות. לצד המגרטות בבנימין, יש עיר מגרטות של ממש בהר חברון, לא הרחק ממעבר מיתרים, ומגרטות רבות שפועלות בסמוך לגדר ההפרדה באזור צפון השומרון, לא הרחק משקד וחיננית. כך המפעילים מקבלים עסקים גם מפלשתינים וגם מישראלים, בעוד הרשויות מעלימות עין.
ברגבים רואים בעתירה הנוכחית עתירת דגל, שמטרתה לפעול כנגד המגרטות הפיראטיות שמהוות בעיניהם "אבן יסוד בתעשיית גניבות הרכבים בישראל". לדבריהם, "חייבים לבלום את התופעה החמורה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו