ארגון הטרור חמאס הודיע בצהריים (שישי) כי הוא הסכים לשחרר את עידן אלכסנדר שמחזיק באזרחות אמריקנית, וארבעה חללים נוספים בעלי אזרחות אמריקנית גם כן.
בהודעה שיצאה מטעם חמאס נרשם: "משלחת הנהגת חמאס קיבלה אתמול הצעה מהאחים המתווכים לחדש את המשא ומתן התנועה הגיבה באחריות ובחיוב, והגישה הבוקר את תגובתה, לרבות הסכמתה לשחרר את החייל הישראלי עידן אלכסנדר, המחזיק באזרחות אמריקאית, בנוסף לגופות של ארבעה אזרחים כפולים נוספים. התנועה מאשרת את נכונותה המוחלטת ליזום משא ומתן ולהגיע להסכמה כוללת בנושאי השלב השני, הקוראת לכיבוש לממש את התחייבויותיו במלואן".
ההודעה של חמאס מגיעה אחרי כמה ימים של מגעים ודיונים לגבי המשך עסקת החטופים בדוחא שבקטאר. ביומיים שחלפו נכח בשיחות גם סטיב וויטקוף, שליחו המיוחד למשא ומתן של הנשיא דונאלד טראמפ.
אתמול פורסם ב"ישראל היום" כי ישראל מנסה להגיע להסכמות מול חמאס על שחרור מחצית מהחטופים החיים, כ-12 במספר, בשתי פעימות, לצד שחרור חלק מגופות החללים החטופים שמוחזקות בעזה.
לא ברור אם המגעים הללו יבשילו לכדי עסקה וכמה זמן זה ייקח עד שיגיעו להבנות. ההודעה הזו של חמאס בצהריים מלמדת אולי על התקדמות במגעים ועל רצון של חמאס לתת לנשיא האמריקני את מה שטראמפ הצהיר עליו בשבוע שעבר – על רצונו לשחרר את החטופים עם האזרחות האמריקנים, כמו גם את כל יתר החטופים המוחזקים בעזה כבר 525 ימים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו