תושבי דרום לבנון במרחב כפר כילא, על אף קריאת דובר צה"ל בערבית שלא להתקרב לאזור. צילום: אי.אף.פי

ההסכם בצפון הוארך עד 18 בפברואר: ייפתח מו"מ על שחרור מחבלי חיזבאללה

ארה"ב הודיעה על הארכת הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה • מהומות בגבול: 22 הרוגים לבנונים בעימותים עם צה"ל • נשיא לבנון ג'וזף עאון מפעיל לדבריו לחץ כדי שישראל תשלים את הנסיגה מדרום לבנון

הבית הלבן הודיע הלילה על הארכת הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה עד 18 בפברואר. על פי ההודעה, הממשלות של ישראל, לבנון וארה"ב יחלו במגעים על החזרת שבויים לבנונים שנלכדו על ידי צה"ל - כלומר מחבלי חיזבאללה.

ראש ממשלת המעבר בלבנון נג'יב מיקאתי אישר זאת ואמר כי בעקבות דרישת ביירות, יחל בתיוך ארה"ב משא ומתן על "השבויים הלבנונים" שבידי ישראל.

שיירה של לבנונים תומכי חיזבאללה בדרך לכפרים בדרום לבנון, צילום: רשתות ערביות
פעילות לוחמי צה"ל בדרום לבנון, צילום: דובר צה"ל
תושבי דרום לבנון במרחב כפר כילא, על אף קריאת דובר צה"ל בערבית שלא להתקרב לאזור, צילום: אי.אף.פי

הפסקת האש בצפון, שהחלה ב-27 בנובמבר ונמשכה 60 ימים עד לשבת האחרונה, כללה התחייבות של חיזבאללה לסגת צפונה לנהר הליטני. בתמורה, ישראל הייתה אמורה להשלים נסיגה אל מעבר לקו הכחול בתום התקופה. על רקע הפרות של חיזבאללה, ישראל נותרה בנקודות מסוימות בדרום לבנון.

ביום ראשון הגיעו לבנונים רבים, שיעים המזוהים עם חיזבאללה, לכפרים והעיירות בדרום לבנון. חלקם התפרעו באזור הגבול ואיימו על כוחות צה"ל. בעקבות ירי על המתפרעים, משרד הבריאות הלבנוני דיווח על 22 הרוגים ויותר ממאה פצועים.

למרות שחיזבאללה לא עמד בהתחייבות לסגת צפונה לליטני, וישראל נשארה בשטח לבנון, הצדדים הסכימו על הארכת ההסדר

נשיא לבנון ג'וזף עאון ניהל שיחות מתמשכות עם גורמים במערב בימים האחרונים. לדבריו, הוא הפעיל לחץ כדי שישראל תשלים את הנסיגה מדרום לבנון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...